Un cunoscut vlogger român a avut parte de un adevărat șoc în Statele Unite! „E mai ieftin să-ți faci cumpărăturile în State”

Cu toții putem observa că prețurile din magazine par să crească de la o zi la alta, iar până și cele mai banale alimente încep să se transforme în produse de lux, pentru mulți dintre noi. Iar spre surpriza unui faimos vlogger român, dacă mergem în Statele Unite, vom observa nu doar că prețurile sunt comparabile cu cele din România, dar în unele cazuri sunt chiar mai mici!

Prețurile mici l-au luat prin surprindere pe Cristi
Prețurile mici l-au luat prin surprindere pe Cristi

Salarii mult mai mici, dar prețuri la fel de mari! Doi faimoși vloggeri români, Cristi și Ralu, au avut parte de o adevărată surpriză într-un supermarket din Tennessee, unde și-au dat seama că prețurile nu doar că sunt comparabile cu cele din țara noastră, dar unele produse sunt chiar mai ieftine!

„De exemplu, brânza asta e 5,29 dolari, însă dacă ai cardul ăsta, 3,99. O salată, 1.99, ceapă verde -99 de cenți. castraveți 99 de cenți”, spune Cristi, potrivit adevarul.ro. „O fasole de asta, ia uite. E 52 de cenți dacă ai card de aici, dacă nu e 1,29. Cum dictează tradiția, un Nescafe clasic, deși acum eram cu Nescafe gold, dar americanii nu au - 5 dolari și 19 cenți. Uite, 1,88 pastele de la Barilla”, a mai remarcat acesta.

Prețurile sunt comparabile cu cele din România

Un alt detaliu pe care cei doi români l-au remarcat a fost prezența plasticului, care este interzis în UE, atât în magazine, cât și în hoteluri. În plus, atunci când vine vorba despre alimente procesate, multe ingrediente interzise în Uniunea Europeană sunt utilizate în Statele Unite.

„Aici avem cărnații ăștia, Jonesville Brat, prețul nu îl găsesc. 12 dolari și 9 cenți. 12 dolari și 12 centi.  Avem aici un kilogram de carne pentru burger, de carne tocată. Am un kilogram aproximativ, la 5.21 de dolari. Doamne, cât e de ieftin locul ăsta! Insist, ieftin pentru standardele americe, da? Ia uite, avem aici un Head & Shoulders din ăsta mare la 6.59 de dolari 2 in 1, e perfect. Face de toate ăsta. Făină 2,5kg - 4.89 dolari. Una dintre ele.

Și fiți atenți, cantități, băieții. Siropul ăsta, 6,99 dolari. Asta e mai ieftină decât alte chestii. Mai avem aici niște carne, asta e de porc. 12,32 dolari. Ia uite-o măi bucata aia! Cârnații ăștia sunt 6.89 dolari. Hai să vedem pieptul de pui, că ăla nu lipsește de la nimeni, cum zic tot timpul. 7,43 dolari”, a mai spus românul.

„E mai ieftin să-ți faci cumpărăturile în State decât în București”

Prețurile mici din supermarket l-au uimit pe român, care a mărturisit că a devenit mai ieftin să îți faci cumpărăturile în Statele Unite decât în România. „Băieți, s-a întâmplat minunea. E mai ieftin să-ți faci cumpărăturile în State decât în București”, a spus Cristi.

Videoclipul său a fost vizualizat de 150.000 de oameni, iar unii români care locuiesc în Statele Unite au oferit mai multe detalii despre situație.

„Trăiesc aici de 30 de ani și pot să spun că (virgulă) comparația asta nu e foarte realistă deoarece sunt mult mai multe lucruri ce tebuie luate în considerare: salariu v. chirie/mortgage, întreținerea casei, mașină, benzină, asigurare de sănătate, asigurare la casă, asigurare la mașină impozit pe mașină, impozit pe casă, telefon, internet, benzină etc. Realistic vorbind costul vieții s-a ridicat cu aproximativ 25% în ultimii 4 ani”, a comentat un internaut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net