Un cuplu din Italia a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că și-a ucis fiica pentru că a vrut să se căsătorească din dragoste

Un cuplu pakistanez din Italia a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea fiicei lor de 18 ani, Saman Abbas, după ce aceasta a refuzat o căsătorie aranjată.

Fata a refuzat să se căsătorească cu bărbatul ales de familia ei / foto: Pixabay
Fata a refuzat să se căsătorească cu bărbatul ales de familia ei / foto: Pixabay

Corpul tinerei a fost descoperit sub o fermă în nordul Italiei, la 18 luni de la dispariția ei. Tatăl ei, Shabbar Abbas, a fost arestat în Pakistan și extrădat pentru procesul său, în timp ce soția sa, Nazia Shaheen, a fost condamnată în absența sa și este posibil să se ascundă în Pakistan.

Uciderea lui Saman Abbas într-o așa-numită crimă de onoare a șocat Italia și a dus la emiterea unei fatwa de către uniunea comunităților islamice din țară, care respinge căsătoriile forțate.

Și unchiul tinerei a fost arestat

Tatăl și unchiul tinerei au fost închiși, în timp ce unchiul său, Danish Hasnain, a primit o sentință de 14 ani de închisoare pentru implicarea sa în crimă. Hasnain a fost reținut în Franța în 2021 și extrădat pentru proces.

Saman Abbas a emigrat împreună cu familia din Pakistan în orașul Novellara, unde, în ciuda dorinței familiei, a început o relație cu un bărbat. Fotografiile în care era văzută alături de prietenul său pakistanez pe străzile din Bologna au declanșat furia părinților ei.

Tânăra a refuzat o căsătorie aranjată în Pakistan în 2020, a trăit sub protecția serviciilor sociale în Italia, dar s-a întors în casa familiei în aprilie 2021, înainte de a dispărea. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat membrii familiei transportând unelte în ziua dispariției sale.

Saman a murit ștrangulată 

Anchetatorii au descoperit ulterior că Saman a suferit o fractură de gât, posibil ca urmare a strangulării. Această atrocitate este considerată a proveni din anumite obiceiuri tribale, care consideră că acuzațiile aduse unei femei aduc dezonoare familiei și pot fi "rezolvate" prin uciderea acesteia.

În multe dintre aceste cazuri, motivele "crimelor de onoare" includ refuzul de a accepta o căsătorie aranjată sau suferința unei agresiuni sexuale. În Pakistan, sute de femei sunt victime ale acestor crime în fiecare an.

Lunile trecute, o altă femeie de 18 ani a fost ucisă de tatăl și unchiul ei din cauza unei fotografii, un caz care a atras atenția la nivel global, scrie news.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net