Un fenomen la doar 10 ani. Cine este copilul care l-a învins pe campionul mondial la șah, Magnus Carlsen

Ultima actualizare:

În lumea șahului, vârsta este adesea un factor crucial, dar pentru Faustino Oro, un băiețel de doar 10 ani din Argentina, acest lucru nu a constituit un obstacol în drumul său către glorie. Recent, tânărul  a reușit o performanță uluitoare, învingându-l pe nimeni altul decât campionul mondial în exercițiu, Magnus Carlsen.

Șah. Foto: Pexels.
Șah. Foto: Pexels.

Carlsen, de 5 ori campion mondial, a pierdut cu un copil de 10 ani

Faustino Oro a dovedit că vârsta nu este un impediment în calea succesului, reușind să-l învingă pe Carlsen într-o partidă de șah desfășurată pe platforma internațională Chess.com. Deși Carlsen este de cinci ori campion mondial și este recunoscut pentru abilitățile sale extraordinare în acest joc, Oro nu s-a lăsat intimidat.

Partida a avut loc în modul "Bullet", unde jucătorii au la dispoziție doar un minut pentru a-și muta piesele. Cu toate acestea, Faustino Oro a gestionat presiunea și a reușit să-și impună jocul în fața legendarului maestru norvegian. Cu 48 de mutări strategice, Faustino a marcat o victorie istorică și impresionantă în lumea șahului.

Cel mai tânăr jucător care a obținut titlul de maestru FID

Performanța remarcabilă a lui Faustino Oro nu se oprește aici. Înainte de această victorie, el a devenit cel mai tânăr jucător care a obținut titlul de maestru FIDE și a atins cea mai bună clasare în rândul jucătorilor cu vârsta sub 10 ani. Chiar dacă acest lucru nu garantează încă statutul său ca cel mai bun jucător în șah, precocitatea și talentul său evident amintesc de începuturile carierei lui Carlsen.

Într-o paralelă remarcabilă, la doar 13 ani, Magnus Carlsen însuși a intrat în lumina reflectoarelor, jucând împotriva marelui maestru internațional Garry Kasparov, figura dominantă a șahului mondial în acea perioadă. Astfel, povestea lui Faustino Oro aduce în prim-plan încă o dată faptul că talentul și determinarea nu cunosc limite de vârstă, iar lumea șahului își deschide porțile pentru noi și impresionante talente precum acelea ale micuțului argentinian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net