Un român „ingenios” a ajuns celebru în Italia. Metoda pe care a folosit-o ca să cumpere produse de 10.000 de euro cu bani scoși din uz

Ultima actualizare:

Un cetățean român din Italia a reușit să achiziționeze produse bio în valoare de 10.000 de euro folosind bani falși, perturbând funcționarea normală a automatelor și afectând cumpărăturile altor clienți.

Un român a cumpărat alimente de peste 10.000 de euro cu bani scoși din uz / foto: stiridindiaspora
Un român a cumpărat alimente de peste 10.000 de euro cu bani scoși din uz / foto: stiridindiaspora

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost capturat de carabinieri în timp ce făcea cumpărături la automatele de vending pentru produse bio.

Se pare că individul utiliza monede euro care nu mai circulau și care urmau să fie retrase și topite. Prejudiciul estimat a fost de 10.000 de euro.

A fost reclamat de un agricultor

Această situație a fost adusă în atenția autorităților în timpul unei percheziții la domiciliul bărbatului, autorizată de Procuratura din Bologna, după ce un agricultor local a semnalat deteriorarea automatelor din zona respectivă.

Aceste automate furnizau lapte, iaurt, ouă și brânzeturi pe care agricultorul le folosea pentru a-și comercializa propriile produse.

Investigațiile ulterioare au relevat că cineva achiziționa alimente folosind monede defecte, blocând mecanismele automatelor și perturbând experiența celorlalți clienți. Aceasta a determinat societatea în cauză să intervină rapid pentru a repara aceste automate.

În timpul percheziției efectuate la domiciliul românului, carabinierii au descoperit peste 11 kg de monede care nu mai erau funcționale.

Mai mult, investigațiile au arătat că bărbatul de 55 de ani utiliza aceeași metodă și la alte două ferme din Medicina (BO) și Sesto Imolese (BO), unde achiziționa ouă și cartofi, deteriorând și automatizând acele aparate.

Monedele false, metodă preferată și de alți români din Europa

Știrea relatează despre un caz în care monedele euro retrase din circulație au fost utilizate într-o fraudă de către un român în vârstă de 33 de ani în Germania.

Acesta a fost oprit la punctul de trecere a frontierei Kiefersfelden, având în roata de rezervă a mașinii o cantitate semnificativă de monede de doi euro anulate. Vameșii au descoperit un total de 62 de kilograme de astfel de monede, evaluate la 15.000 de euro.

Investigațiile au arătat că aceste monede inițial vândute ca fier vechi au fost ulterior folosite ilegal în aparatele de jocuri de noroc, fiind presate ilegal după retragerea lor din circulație.

Deși românul a susținut că le-a găsit lângă un container de gunoi în Italia, autoritățile au pus sub semnul întrebării această poveste.

Biroul de investigații vamale din München a evidențiat că monedele, inițial retrase din circuitul legal, au fost transformate ilegal și utilizate pentru spălarea de bani în mașinile de jocuri.

Românul a primit o sentință de doi ani cu suspendare pentru contrafacere, iar monedele au fost anulate în mod corespunzător de către Bundesbank, scrie stiridindiaspora. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net