Un român vorbește despre traiul tot mai greu din Canada. Câți bani îi trebuie lunar pentru a supraviețui

Ultima actualizare:

Un român a vorbit sincer despre traiul pe care îl are în Canada, într-o postare de pe rețelele de socializare. Acesta s-a mutat acolo de 6 ani, iar acum a povestit despre cheltuielile uiașe pe care le are în fiecare lună, pentru a putea avea un trai decent.

Românul trăiește în orașul Calgary, din Canada, iar primul subiect pe care l-a abordat a fost chiria uriașă pe care o plătește. Acesta a spus că suma s-a dublat în ultimii ani, iar acum poate ajunge chiar și la 3.000 de dolari.

„Până în pandemie, chiriile era destul de ieftine, îți permiteai să închiriezi o casă la vreo 1.500-1.700, maxim 2.000 de dolari. Acum, pentru a închiria o casă îți trebuie între 2.500 și 3.000 de dolari. E foarte greu să găsești o locuință. Trebuie luat în calcul și depozitul, care costă cât o lună de chirie și două”, a explicat acesta, conform adevarul.ro.  

Din păcate, după cum ne putem imagina, la chirie se adaugă și alte cheltuieli, cum ar fi facturile, ce pot varia între 400 și 700 de dolari pe lună, dar și costurile de transport. În funcție de distanțe, carburantul poate costa între 500 și 1.000 de dolari, lunar.

„E foarte greu să găsești o locuință”

Din păcate, nici costul produselor din magazine nu este neglijabil. Iar dacă avem impresia că în România prețurile sunt mari, acestea sunt chiar ieftine, în comparație cu cele din Canada.

„Mâncarea pentru o familie cu doi-trei copii te costă undeva între 1.800 și 2.500 de dolari pe lună. Bine, sunt oameni care sunt mai chibzuiți și cheltuie cu 100-200 de dolari mai puțin decât restul. Dar, oricum, fără 2.000-2.500 de dolari nu scapi”, a spus românul.

Acesta a spus românilor care își doresc să părăsească țara să se gândească bine înainte de a face acest pas. Potrivit românului, acum nu se mai merită să pleci din România. „Gândiți-vă de două-trei ori înainte de a pleca. Nu se mai merită să pleci din România. Se merita în anii 90”, dar acum nu. Dacă totuși vreți să vă mutați, gândiți-vă de două ori înainte”, explică acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
pisici
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net