Una dintre cele mai prestigioase universități, trasă la răspundere. Studenții se sinucid pe bandă rulantă

Ultima actualizare:

Celebra universitate Cambdrige se vede nevoită să revizuiască sprijinul pe care îl oferă studenților săi, după ce patru sau cinci cazuri de suicid au intrat în atenția presei internaționale, în cursul zilei de astăzi.

old 16707 1920 jpg

Daniel Fry, în vârstă de doar 20 de ani, era student la Facultatea de Istorie, în anul al doilea, iar Yasmin Lajoie, 34 de ani, studia Științele Umane, Sociale și Politice. Din păcate, amândoi au în comun faptul că studiau la Cambridge și faptul că s-au stins din viață.

S-ar putea să te intereseze: Emma Răducanu, ofertată de universitățile de top. Sportiva, între școală și tenis

În acest sens, profesorul Graham Virgo, pro-rector principal pentru educație spune că întreg staff-ul universitar colaborează cu NHS și agențiile de sănătate publică pentru a „descoperi ceea ce s-a întâmplat și care sunt lecțiile din care putem învăța”. Totodată, oficialul transmite că decesele „au tulburat întreaga comunitate universitară”.

Cinci decese au avut loc în campusul Cambridge în ultimele câteva luni

Se pare că 5 decese s-ar fi produs anul acesta, în perioada martie-iunie, pe teritoriul capusului universitar. Cauza unuia a fost confirmată și este vorba despre suicid, iar restul de patru sunt tratate ca posibil suicid. Daniel Fry a murit în luna martie a acestui an, iar Yasmine Lajoie în luna mai, alături de alți doi studenți. Și în luna iunie a avut loc o tragedie, când încă un student s-a sinucis.

Vezi și: Cum a devenit o româncă masterand la Harvard, după ce și-a salvat fetița de o boală gravă în SUA

Daniel Fry era „în curs de a termina ca unul dintre cei mai de succes studenți din generația sa”, iar medicul legist care se ocupă de cazul său, Simon Milburn, susține că „nu există absolut niciun indiciu că avea probleme”. Din ancheta cu privire la moartea sa s-a aflat că nu a apelat la serviciile de consiliere psihică puse la dispoziție de universitate, iar medicul transmite că nu are antecedente sau probleme mintale de care să se fi știut.

Numărul de decese de la campusul Cambridge este în continuă creștere. În ultimii patru ani au avut loc patru astfel de tragedii, însă anul acesta mai multe persoane au decis să își pună capăt zilelor. Daniel și Yasmin sunt, din nefericire, doar două dintre exemple.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net