Unde este Symi, insula sălbatică a soției lui Poseidon. Necunoscută până acum, devine destinația ideală în septembrie

Ultima actualizare:

Cum sezonul estival s-a încheiat, este timpul de o vacanță la început de toamnă. Mai puțină aglomerație, o vreme mai blândă ar putea fi perioada perfectă pentru câteva zile de concediu foarte reușite. Nu mai e nevoie decât de alegerea locației, iar experții în călătorii vin cu o sugestie: Symi, o insulă prea puțin cunoscută, deși se află foarte aproape de o destinație extrem de populară.

Symi, o insulă de vis

image

Relaxare, plimbare, ceva trasee turistice, care să includă muzee, castele și clar peisaje de vis, este combinația perfectă pe care o oferă insula greceasă Symi, iar experții în călătorii spun că septembrie este perioada perfectă pentru a o vizita.

Symi este o insulă mai puțin călcată de turiști. Situată în Arhipelagul Dodecanez, la o altitudine maximă de 617 metri, Symi are mai puțin de 2.000 de locuitori și abundă în peisaje sălbatice de o frumusețe rară, scrie allaboutsymi.com

Numele insulei face referire la nimfa Symi, soția lui Poseidon, și este încărcată de istorie.

De departe, de pe vârful unui deal veghează un sanctuar, o bijuterie arhitecturală.

Biserica Sfântul Emilianos, este cocoțată pe un deal într-o mică insulă și este o mărturie a trecerii timpului și a puterii durabile a credinței.

„Pereții săi albi și acoperișul roșu evocă un sentiment de liniște, invitându-vă să pășiți într-o lume în care ecourile secolelor trecute se amestecă cu briza blândă a mării.

Biserica Sfântul Emilianos se mândrește cu o istorie complicată, împletită cu poveștile celor care au căutat alinare în îmbrățișarea ei.

Arhitectura în sine este o fereastră către trecutul insulei, prezentând influențele care au modelat tapiseria culturală a insulei Symi de-a lungul anilor”, scrie în postarea sa un expert în călătorii îndrăgostit de insula Symi.

Ce deosebește Symi de restul insulelor grecești

O adevărată perlă între ape, insula a atras mulți cotropitori, de la turci, italieni și până la cavaleri ioaniți, arată istoria insulei.

Este totuși mult diferită de restul insulelor grecești, iar diferența o face arhitectura, mai degrabă potrivită perioadei neoclasice.

Cei care ajung pe această insulă trebuie beapărat să viziteze orașul Symi la apus. Întreaga insulă este învăluită în culori superbe care fac să te simți ca personaj într-o pictură.

Plaje sălbatice 

Plajele de aici sunt ușor sălbatice și retrase, dar unele îți pun la dispoziție toate facilitățile. Cea mai aproape de orașul Symi este Nos, o plajă stâncoasă, dar unde vei găsi șezlong și umbrelă.

Renumite sunt și plajele Marathounda și Nanou, retrase, unde vei ajunge doar cu autobuzul sau mașina. Și drumul și destinația vor face însă să merite.

În Symi cel mai ușor se ajunge din Rhodos, cu feribotul, iar drumul durează două ore. Chiar dacă acum câțiva ani cazările erau o problemă, acum turiștii care ajung pe isnulă au la dispoziție hoteluri și pensiuni și chiar varianta de cazare la localnici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
index webp
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
valentin olariu Tatal lui Sebi jpeg
image png
ceai de macese jpeg
mulled wine 6704928 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net