Unde se află Maldive de Europa, locul perfect de vacanță unde găsești ape turcoaz și nisip auriu. E la doar o oră distanță de București cu avionul

Albania este o destinație râvnită pentru iubitorii de plajă. Și în funcție de când și cum o vizitați, poate fi o alternativă prietenoasă cu bugetul dumneavoastră pentru porțiunile de coastă mai populare din nord și sud. "Riviera Albaneză”, porțiunea de coastă sudică a Albaniei, devine tot mai căutată de turiști. 

"Riviera Albaneză" Foto: Shutterstock
"Riviera Albaneză" Foto: Shutterstock

Riviera Albaneză atrage sute de mii de turiști 

Secretul plajelor în stil mediteranean din Albania a ieșit cu siguranță la iveală: Riviera Albaneză atrage sute de mii de turiști în fiecare an care vin să lenevească pe nisipurile aurii (sau pietricele) și să se bălăcească în apa turcoaz a Mării Adriatice.

Riviera Albaneză, cunoscută local ca Bregu, este porțiunea de coastă de-a lungul Mării Ionice de Nord-Est, care trece prin Saranda și Vlore în sud-vestul Albaniei. Această secțiune de coastă găzduiește cele mai frumoase plaje din Albania plus o serie de alte lucruri de făcut, inclusiv minuni naturale (peșteri și izvoare subacvatice), sate de coastă pitorești, vederi uimitoare ale plantațiilor de măslini, ruine antice și chiar un buncăr nuclear dezafectat.

Plajele au pietricele fine și nisipuri aurii

Unele plaje din sud au ape adânci pentru scufundări, în timp ce altele au apă curată cu valuri blânde pentru înot. Plajele în sine variază de la pietricele fine la nisipuri aurii. Orașul Saranda este capitala neoficială a Rivierei Albaneze. Există o serie de plaje Saranda iar această zonă poate fi în mod natural destul de aglomerată, așa că este o idee bună să explorați întreaga zona dacă sunteți în căutarea golfurilor și golfurilor mai liniștite și mai curate.

Saranda și Ksamil, colțuri de rai pe Riviera Albaneză 

Saranda este capitala neoficială a rivierei albaneze, cunoscută pentru apele sale cristaline de un turcoaz ireal, plajele spectaculoase, istoria bogată și atmosfera mediteraneană relaxantă. Situată la o aruncătură de băț de insula Corfu, Saranda este destinația perfectă pentru o vacanță de neuitat, oferind o varietate de atracții pentru toate gusturile.

Ksamil – un colț de rai pe Riviera Albaneză, te va seduce cu plajele sale de smarald, apele cristaline și insulițele pitorești. Descoperă o oază de relaxare, explorând peșteri misterioase, făcând snorkeling printre corali sau savurând preparate delicioase din pește proaspăt în tavernele tradiționale.

Alte locuri de neratat 

Syri Kalter, în traducere “ochiul albastru”, Syri Kalter este un izvor natural spectaculos cu ape cristaline de un albastru intens, situat în munții din apropierea Sarandei. Adâncimea sa este de peste 50 de metri, iar apa are o culoare unică datorită bulelor de aer care se ridică la suprafață.

Resortul Dherni, un resort elegant situat pe o plajă magnifică, perfect pentru o vacanță relaxantă. Oferă o varietate de facilități, inclusiv piscine, restaurante, baruri și spa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
inundatii (4) jpeg
1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit jpg
avion pexels jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net