Uraganul Ian a distrus Florida!

Ultima actualizare:

Uraganul Ian a provocat daune catastrofale în Florida. Cel puţin 19 oameni au murit din cauza furtunii, însă un bilanţ exact al victimelor va fi posibil doar după încheierea operaţiunilor de căutare şi salvare. Autorităţile spun că acesta ar putea fi unul dintre cele mai mari dezastre naturale din istoria statului american.

Uraganul a dus  bărcile la zeci  de metri de țărm. Foto: Guliver/ Gettyimages/ epa
Uraganul a dus bărcile la zeci de metri de țărm. Foto: Guliver/ Gettyimages/ epa

Preşedintele SUA, Joe Biden, a avertizat că Ian ar putea fi cel mai mortal uragan din istoria Floridei, cu o „pierdere substanţială de vieţi omeneşti”. Inundaţiile au fost atât de severe încât unii oameni au rămas blocaţi în casele lor, aşa că Garda Naţională a mers din uşă în uşă în oraşul Orlando pentru a-i salva.

Citește și: Așa arată sfârșitul lumii! Uraganul Ian a făcut prăpăd în Florida. Imagini de coșmar / VIDEO

O întrerupere de curent afecta vineri aproximativ 2,2 milioane de gospodării şi întreprinderi din Florida. Pe coasta de sud-vest a statului, locuitorii disperaţi au postat anunţuri pe site-urile de socializare, cerând salvarea lor sau a celor dragi. Elicopterele erau în aer de la primele ore ale dimineţii, completând eforturile de recuperare ale pazei de coastă şi ale trupelor Gărzii Naţionale.

Iată și: Uraganul Ian a distrus Florida!

Yachturile de lux au  fost aruncate pe mal
Yachturile de lux au fost aruncate pe mal

«Efectele acestei furtuni sunt istorice»

Peste 500 de persoane au fost salvate în comitatele Charlotte şi Lee, potrivit Departamentului de Management al Urgenţelor din Florida.Guvernatorul Ron DeSantis a spus că impactul uraganului Ian în Florida este de amploare şi pe o suprafaţă mare.

În unele zone, în 48 de ore au căzut precipitaţii cât pentru trei luni, iar vântul a depăşit 130 de kilometri pe oră. Videoclipurile şi fotografiile aeriene au arătat devastări masive şi inundaţii în comunităţile de pe plajă, de la Napoli până la Fort Myers, cu case total distruse sau scufundate. „Efectele acestei furtuni sunt istorice”, a atras atenţia guvernatorul.

„Această furtună are un impact larg în întregul stat, iar unele dintre inundaţiile pe care le veţi vedea în aceste zone vor depăşi recorduri”. DeSantis a vorbit despre o „furtună biblică” care a cuprins insula Sanibel. „Sunt drumuri luate de ape, structuri distruse”, a spus el, referindu-se la prăbuşirea parţială a drumului Sanibel, singura rută către continent.

Sute de kilometri pătrați  au fost sub ape
Sute de kilometri pătrați au fost sub ape

Guvernatorii Georgiei, Carolinei de Sud, Carolinei de Nord şi Virginiei au decretat stări de urgenţă. După ce a devastat peninsula Florida şi a fost reîncadrat drept furtună tropicală, Ian s-a întărit din nou când a revenit pe ocean. A redevenit uragan şi va lovi uscatul în Carolina de Nord în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Casele localnicilor  au fost distruse
Casele localnicilor au fost distruse

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net