Ursula von der Leyen își arată aprecierea față de România pentru ajutorul acordat refugiaților dn Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ținnut o conferință de presă comună alături de Klaus Iohannis, prin care oficialul european a subliniat susținerea membrilor UE față de Ucraina și a mulțumit românilor pentru ajutorul acordat refugiaților. 

image

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen s-a întâlnit azi cu șeful statului Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă, în vederea discutării unor măsuri de susținere a Ucrainei, aflată în dificultate din cauza războiului cu Rusia.

Ursula von der Leyen a subliniat susținerea pe care Uniunea Europeană o acordă Ucrainei și a anunșat un mecanism de protecție temporar, înființat de Comisia Europeană prin care ucrainienii care fug din calea războiului vor avea drept de reședință și locuință. 

Președintele Comisiei europene a mai menționat și ajutorul în valoare de 500 de milioane de euro care au fost alocate din fondul Uniuniii Europene pentru a face față războiului și consecințelor devastatoare.

"Uniunea Europeană în ansamblu este alături de oamenii care fug din calea acestui război. În primul rând, vrem să ne asigurăm că le oferim protecţie rapidă şi eficientă. De aceea, ieri, Comisia Europeană a propus activarea unui mecanism temporar de protecţie care ne permite să oferim poporului ucrainean care fuge din calea războiului protecţie, oferindu-le cetăţenilor drepturi de reşedinţă, locuinţe, ceea ce este nu doar un gest de compasiune în vremuri de război, ci este datoria noastră morală, ca europeni.

În plus, am emis ghiduri pentru a simplifica formalităţile la frontieră şi pentru a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului să găsească adăpost mai rapid. În al doilea rând, oferim sprijin umanitar pentru a face faţă consecinţelor războiului, atât în ţară, cât şi în statele învecinate. 500 milioane de euro au fost alocate din bugetul Uniunii Europene pentru a face faţă consecinţelor devastatoare ale acestui război atroce

Cu România am instituit un centru de ajutor umanitar pentru cetățenii ucraineni care ne ajută să direcționăm sprijinul pe care-l primim din toate statele europene aici, în România.

Ne vom aminti permanent hotărârea și curajul poporului ucrainean care constituie pentru toți inspirație și nu vom uită solidaritatea poporului român în aceste momente esențiale.", a spus președintele Comisiei Europene.

Protecting the people fleeing Putin’s bombs is not only an act of compassion in times of war.This is also our moral duty, as Europeans.Romania is doing the right thing. https://t.co/ycRD5NP8s3

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) March 3, 2022

Oficialul a lăudat eforturile României față de refugiații din Ucraina

Oficialul european a lăudat eforturile României care s-a mobilizat pentru a veni în ajutorul refugiaților și și-a manifestat aprecierea față de cetățenii care și-au deschis casele, oamenilor care au pierdut totul din cauza războiului.

"România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume când a început războiul. România a ajutat toţi refugiaţii de la Vama Siret, oferindu-le pături, apă, alimente. Oamenii şi-au deschis uşile propriilor case pentru refugiaţi, s-au organizat prin mediile de socializare misiuni de strângere de fonduri, populaţia română este pregătită să primească refugiaţii.

România nu doar că îi primeşte în casele lor pe refugiaţi, dar ajută şi Republica Moldova şi asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru Moldova.

România a asigurat medicamente pentru Ucraina. Dumneavoastră sunteţi un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa. Vă mulţumesc din suflet pentru exemplul dat", a spus Ursula von der Leyen, într-o declaraţie comună de presă cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ursula von der Leyen a avut o întrevedere și cu premierul Nicolae Ciucă, miercuri seară, pentru a discuta situația conflictului armat din Ucraina.

Autoritățile din România pot primi până la 500.000 de refugiați

Potrivit autorităților din România peste 160.000 de refugiați au trecut granița din Ucraina în România, în utimele șapte zile de la începerea războiului cu Rusia. 

La granița cu România sosesc constant cetățeni care fug din calea distrugerii cauzate de trupele lui Vladimir Putin. Autoritățile au anunțat că România poate primi 500.000 de refugiați din Ucraina. 

Majoritatea celor care vin din Ucraina sunt femei și copii, iar la granița Siret situația a fost critică în ultimele zile, din cauza fluxului mare de persoane și a spațiilor limitate de cazare în corturile încălzite puse la dispoziție de ISU. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net