Valabilitatea certificatelor COVID a fost crescută. Până la ce dată vor putea fi folosite

#Coronavirus 10 mai 2022

În urma votului din partea Parlamentului European, valabilitatea certificatului COVID a fost prelungită cu încă un an, până la 30 iunie 2023.

vaccin shutterstock 1868937568 copy jpg
Valabilitatea certificatelor COVID au crescut cu 1 an

Christian Wigand, purt─âtorul de cuv├ónt al Comisiei Europene, a transmis c─â virusul SARS-CoV-2 ├«nc─â circul─â, fiind prevalent ├«n UE, iar popula╚Ťia trebuie s─â fie preg─âtit─â pentru un num─âr poten╚Ťial mai mare de cazuri ├«n a doua jum─âtate a anului, ├«n func╚Ťie de evolu╚Ťia virusului, de noi variante, potrivit Adev─ârul.

Certificatul COVID, valabil până la 30 iunie 2023

A╚Öadar, certificatul COVID, care atest─â vaccinarea, realizarea unui test PCR negativ ╚Öi trecerea prin boal─â, va beneficia de o prelungire a valabilit─â╚Ťii p├ón─â la data de 30 iunie 2023, cu un an ├«n plus. 

De asemenea, pentru emiterea certificatului COVID, Comisia European─â a cerut ╚Öi introducerea de teste antigen pe lista modalit─â╚Ťii de ob╚Ťinere a unui astfel de document.

De altfel, o alt─â propunere a UE are ├«n vedere ca certificatele de vaccinare s─â men╚Ťioneze ╚Öi num─ârul total de doze administrate, ├«n orice stat membru UE, deoarece, uneori, apar neconcordan╚Ťe pe certificatele persoanelor care nu duc la cap─ât schema de vaccinare ├«n aceea╚Öi ╚Ťar─â. 

Cite╚Öte ╚Öi Situa╚Ťie disperat─â ├«n Shanghai. Locuitorii au ajuns s─â-╚Öi verse nervii pe vecinii suspec╚Ťi de Covid

Comisia European─â a mai propus ca certificatele de vaccinare s─â poat─â fi emise ╚Öi pentru persoanele care particip─â la testele clinice, fapt ce are ├«n vedere dezvoltarea continu─â a vaccinurilor anti-SARS-CoV-2. 

Ast─âzi, certificatul COVID nu mai este obligatoriu, fiind eliminat ├«n momentul ├«n care starea de alert─â nu a mai fost prelungit─â, ├«n luna martie. Totu╚Öi, acest certificat este recomandat s─â fie folosit la intrarea ├«n ╚Ťar─â. 

Pe l├óng─â Rom├ónia, o alt─â ╚Ťar─â care a eliminat restric╚Ťiile ╚Öi obligativitatea prezent─ârii certificatului verde este Grecia, care a ridicat m─âsurile de protec╚Ťie pe data de 1 mai. 

Ce ╚Ť─âri nu au renun╚Ťat la certificatul COVID

Totu╚Öi, nu toate ╚Ť─ârile au renun╚Ťat la utilizarea certificatului verde. Spania, de exemplu, cere prezentarea certificatului la intrarea ├«n pe teritoriul s─âu, pe cale aerian─â sau maritim─â. 

Vezi ╚Öi Pacient─â cu grip─â ╚Öi covid, salvat─â miraculos dup─â nou─â zile la ATI

De altfel, nici Portugalia nu a renun╚Ťat la restric╚Ťii. ╚Üara se afl─â ├«n stare de alert─â p├ón─â pe 31 mai, iar pasagerii sunt nevoi╚Ťi s─â-l prezinte la intrare.  

Nici Turcia ╚Öi Fran╚Ťa nu au renun╚Ťat la certificatul verde, iar to╚Ťi pasagerii ce intr─â ├«n ╚Ťar─â sunt nevoi╚Ťi s─â-l aib─â. Fran╚Ťa se afl─â, ├«n acest moment, ├«ntr-un regim de tranzi╚Ťie privind ie╚Öirea din starea de urgen╚Ť─â. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
dieta claudia pavel 2 jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg