Vladimir Putin are bunuri în valoare de 4,5 miliarde de dolari?

#Război Ucraina-Rusia

Averea lui Vladimir Putin (69 de ani) a fost mereu un subiect controversat, iar o serie de e-mail-uri care au fost făcute publice recent pare a arăta că liderul de la Kremlin are bunuri de 4,5 miliarde de dolari, trecute pe diverse firme şi sub numele unor oligarhi ruşi.

Vladimir Putin foto: EPA-EFE
Vladimir Putin foto: EPA-EFE

Palate, iahturi şi podgorii ar fi puse la dispoziţia lui Putin de către apropiaţi şi bogătaşi. Bunurile sunt fie proprietăţi private, fie trecute pe firme şi organizaţii non-profit. Toate apar într-un lanţ de e-mail-uri pe un domeniu numit LLCInvest.ru.

În schimbul de mesaje dintre directori, administratori şi oligarhi, se poate observa cum ei vorbesc despre toate bunurile deţinute ca şi când ar fi un tot unitar, notează publicaţia britanică The Guardian.

Citeşte şi: Vladimir Putin, din ce în ce mai bolnav! Incredibil ce i s-a întâmplat la ultima apariție publică

Un expert în corupţie din Rusia, care a cerut să rămână anonim, a declarat că aceste e-mail-uri ar putea indica faptul că există un “management comun”. “LLCInvest este, cel mai probabil, o cooperativă sau o asociaţie, în care membrii fac schimb de bunuri şi proprietăţi”, a declarat expertul.

Putin este acuzat, de peste două decenii, că acumulează averi imense prin alte persoane şi organizaţii. S-a spus chiar că oligrahii ruşi au un fond comun, cu miliarde de ruble, care este pus la dispoziţia preşedintelui rus. Orice zvon a fost negat de Kremlin.

Citeşte şi: Vladimir Putin foloseşte Botox "la greu". Ce spune un faimos profesor 

Chiar şi Guvernul britanic a subliniat că stilul de viaţă luxos al lui Putin contrastează cu averea modestă pe care ar avea-o preşedintele rus şi care include un apartament mic în Sankt Petersburg, două maşini din anii 1950 şi un garaj mic.

86 de companii şi ONGu-uri ar fi implicate în schemă

O hartă cu locaţiile unde s-ar afla proprietăţile secrete ale lui Putin
O hartă cu locaţiile unde s-ar afla proprietăţile secrete ale lui Putin

O anchetă a unor jurnalişti ruşi, care a durat un an, a scos la iveală că domeniul LLCInvest.ru este folosit de reprezentanţii a 86 de companii şi organzaţii non-profit. Printre locaţiile de unde ar fi fost trimise mesajele apar şi mai multe proprietăţi, de care e legat numele lui Putin:

  1. Un palat de 1 miliard de euro, din Gelendzhik, de la Marea Neagră, despre care Alexei Navalnîi a declarat că e folosit de Putin. Construcţia e pe numele lui Arkady Rotenberg, un oligarh sancţionat de UE şi SUA.
  2. Hectare întregi de podgorii în jurul palatului. Putin ar fi pasionat de viticultură, iar podgoriile cu pricina aparţin unui ONG fondat de 2 dintre asociaţii liderului rus. Gennady Timchenko şiVladimir Kolbin.
  3. Staţiunea de ski Igora, din oblastul Leningrad, unde fiica lui Putin s-a căsătorit în 2013. Locaţia ar fi deţinută de Ozon, o campanie la care are acţiuni Yuri Kovalchuk, prieten al lui Putin şi preşedinte al Băncii Rossiya.
  4. Vila Sellgren, din nordul Sankt Petersburgului, cunoscută printre localnici drept “Vila lui Putin”. Ar fi fost deţinută de un prieten din copilărie, Oleg Rudnov, iar acum e pe numele fiului său, Sergei.
  5. O casă din lemn cunoscută drept Coliba Pescarului, tot din nordul oraşului Sankt Petersburg.

Citeşte şi: În interiorul buncărului lui Putin: cei mai buni medici, bucătari și gardieni din Rusia

LLCInvest e un domeniu privat de e-mail

LLCInvest.ru nu e un domeniu standard de e-mail, cum ar fi Yahoo, accesibil publicului, ci unul deţinut de compania de telecominicaţii Moskomsvyaz, care are legături de Banca Rossiya. Banca a fost sancţionată de Vest, pentru că ar fi un fel de “trezonerie privată pentru oficiali ai Federaţiei Ruse”. Ea a fost chiar descrisă drept “banca lui Putin”, dar Kremlinul a negat orice legătură atât cu Rossiya, cât şi cu toate proprietăţile care apar în e-mail-uri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net