20.000 de euro de la stat, cadou la împlinirea vârstei de 18 ani. Modul în care vor putea fi folosiți banii

Ultima actualizare:

20.000 de euro să fie cadoul de la stat, pentru un tânăr, atunci când împlinește vârsta de 18 ani. Aceasta a fost propunerea ministrului din Spania. Tânărul va putea să cheltuie banii pe studii sau să-și deschidă o afacere. Proiectul de lege îi vizează pe toți, indiferent de familia din care provin.

Cadou la împlinirea vârstei la 18 ani Foto: Shutterstock
Cadou la împlinirea vârstei la 18 ani Foto: Shutterstock

20.000 de euro, plus consultanță privată

Pe lângă cei 20.000 de euro, guvernul spaniol va oferi și consultanță în cheltuirea banilor. Explicăm că acest proiect de lege îi vizează pe toţi tinerii spanioli, indiferent de starea socială, de aceea a și fost numit: "Moştenirea Universală".

Suma alocată de guvernul de la Madrid s-ar ridica la 10 miliarde de euro, anual, şi ar trebui acoperită din taxarea suplimentară a spaniolilor cu venituri mai mari de 3 milioane de euro pe an. 

Banii pot fi folosiți pentru studii sau începerea unei afaceri

Yolanda Díaz, ministrul spaniol al muncii, a propus aplicarea acestei legi deoarece vrea să combată inegalitățile sociale. Tinerii vor putea să folosească cei 20.000 de euro, atât pentru plata unor studii, cât și pentru deschiderea unei afaceri. Plăţile ar începe chiar de la vârsta de 18 ani și ar continua până la 23 de ani. 

Este vorba de a le permite tinerilor să aibă un viitor şi de a le oferi şansa de a studia sau de a începe o afacere fără ca acest lucru să depindă de numele lor de familie sau de familia din care provin", a explicat Yolanda Diaz.

Ministrul muncii: „Vor putea să-și facă un viitor, indiferent de familia din care provin"

Yolanda Diaz a fost crescută într-o familie comunistă și a declarat că nu a putut să-şi urmeze visul de a deveni inspector de muncă, pentru că nu a avut bani de studii.

„Să devii inspector de muncă în Spania ar fi durat aproximativ cinci ani", a spus ea. „Nu sunt inspector de muncă pentru că sunt fiica unor părinţi din clasa muncitoare şi nu mi-aş fi putut permite niciodată să fac asta. Aceasta este o măsură de redistribuire (a averii) care le va permite tinerilor din ţara noastră să aibă un viitor, indiferent de numele lor de familie", a precizat ea.

Ministrul Economiei, împotriva proiectului de lege 

Ministrul Economiei a pus sub semnul întrebării modul în care această politică ar funcţiona.„Oricine propune acordarea de subvenţii sau granturi fără niciun fel de restricţii în ceea ce priveşte nivelul veniturilor sau obiectivele trebuie să explice cum va fi finanţat, deoarece va trebui să continuăm cu o politică fiscală responsabilă în următorii ani", a declarat ministrul Economiei. 

Partidul Popular, aflat în opoziţie, a fost şi mai tranşant. Un purtător de cuvânt al PP a acuzat că se încurcă priorităţile şi a sugerat guvernului să se concentreze asupra altor probleme într-o ţară în care, potrivit PP, "27% din populaţie este expusă riscului de excluziune socială, în care rata şomajului este cea mai mare din Europa, în care familiile nu se ajung cu banii până la sfârşitul lunii şi în care persoanele care desfăşoară activităţi independente se luptă să se menţină pe linia de plutire".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net