A început simularea pentru Bacalaureat. Un județ întreg „a tras chiulul”! Cum a fost posibil

Astăzi au început simulările examenului național de bacalaureat, iar prima probă de pe listă, pentru elevii de clasa a XII-a este cea de Limba și literatura română. Deși subiectele cu care au trebuit să se confrunte elevii nu au fost unele prea dificile, într-un județ din România, elevii au abandonat lupta chiar de dinainte să înceapă.

În județul Olt, doar 65% dintre elevi au fost prezenți. / foto: freepik.com
În județul Olt, doar 65% dintre elevi au fost prezenți. / foto: freepik.com

Astăzi (27 Martie), a început simularea examenului de bacalaureat, în cadrul căreia Ministerul Edicației oferă șansa elevilor de a vedea exact la ce nivel este educația lor, fără a se confrunta cu stresul examenului real. Conform articolului adevărul.ro, după părerea profesoarei Felicia Alexandru, subiectele de la prima probă a simulării au fost unele accesibile, la care nota minimă luată de un student nu ar fi trebui să scadă sub 5. Din păcate, elevii din județul Olt nu au fost dispuși să își asume niciun risc, astfel că rata absenteismului în județ a fost cea mai crescută din țară.

Proba de astăzi pentru elevii de liceu a fost la Limba și Literatura Română, la care, după cum este programul obișnuit, au fost așteptați în sălile de examen nu mai târziu de ora 08:30, iar simularea efectivă urma să înceapă la ora 9. Conform sursei, chiar și cu o rezolvare parțială a primului subiect, elevii ar fi putut să acumuleze deja 30 de puncte, apropiindu-se, luând automat și punctul din oficiu, de o notă de trecere.

Peste jumătate din elevii din Olt au absentat de la probă

În județul Olt, rata absenteismului la proba de simulare a fost cea mai ridicată. Dintre cei 3372 de elevi înscriși, doar 65% dintre ei au fost astăzi în sălile de examen, în timp ce pentru cei înscriși la seral, situația a fost și mai gravă. Dintre cei 981 de elevi, aproximativ 90% dintre aceștia nu au fost prezenți la simulare.

Simulările examenului de bacalaureat continuă pe parcursul săptămânii, urmând proba obligatorie a profilului, pe 28 Martie. Pe 29 Martie, elevii se vor confrunta cu simularea probei la alegere a profilului și specializării. Ultima zi de examen este pe 30 Martie, unde elevii care au studiat în limba maternă vor da proba la Limba și literatura maternă.

Trebuie menționat că toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi comunicate pe data de 6 Aprilie 2023.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net