Acuzaţii de agresiuni sexuale, la Facultatea de Teatru din Cluj: ”Era în spatele meu și a început să mă pipăie”

Ultima actualizare:

Scandal sexual la Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca. După cum informează adevarul.ro, șase studente care au avut curajul să reclame abuzurile au povestit prin ce au trecut într-o anchetă video realizată de studenți de la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Şase studente au povestit prin ce au trecut foto: Adevarul
Şase studente au povestit prin ce au trecut foto: Adevarul

Astfel, studenții Georgiana Grigoraș, Katja Bauer, Delia Aga, Andrei Bonda și Oana Bostan, coordonați de profesorul și jurnalistul Vasile Hotea-Fernezan au reușit să vorbească cu victimele unui episod petrecut în toamna lui 2021, când în urma mai multor acuzații, un profesor şi-a dat demisia din Facultatea de Teatru şi Film din Cluj-Napoca.

Iată câteva dintre acuzațiile aduse cadrului didactic de către victime: ”La un curs în care erau toți profesorii prezenți, ceilalți doi lucrau cu restul studenților, el a venit la mine, mi-a pus mâna pe picior și m-a întrebat: <<Mă iubești?>>. Nu i-am răspuns nimic, nici nu m-am uitat la el. Apoi, m-a întrebat din nou. I-am răspuns că îl respect ca profesor. Atunci mi-a întins obrazul și mi-a spus să îl pup”, a povestit Alexandra.

Facultatea de Teatru din Cluj
Facultatea de Teatru din Cluj

Ilinca, o altă studentă-victimă, a relatat o întâmplare de la o petrecere: „Am ieșit la o țigară. M-a tras lângă el și mi-a pus picioarele mele peste picioarele lui. Aveam o geacă de piele. Mi-a băgat mâinile în buzunar, fiind în spatele meu, și a început să mă pipăie (...) Mi s-a mai întâmplat de două ori să stau pe scaun și să mă ridice să se pună el să mă țină în brațe cu forța”.

Citeşte şi: Jojo, mărturisiri tulburătoare despre hărțuirea sexuală: «Eram la o vârstă foarte fragedă»

Profesorul acuzat a demisionat

În total, șase studente au făcut plângeri la prodecanul Claudiu Turcuș, care a început demersurile pentru o anchetă. Aceasta însă nu a mai demarat, deoarece profesorul incriminat, Cristian Grosu, a demisionat. „S-au luat măsuri foarte repede, în trei zile nu l-am mai văzut”, a spus una dintre studente. „Demisia am înțeles-o ca pe o formă de recunoaștere a ceea ce s-a întâmplat”, a susținut prodecanul.

Citeşte şi: Delia, dezvăuiri despre abuzurile profesorilor din liceu. Ce păţeau elevele

Contactat de ”Adevărul”, Cristian Grosu, care era profesor din 2007, a susținut că demisia sa nu echivalează cu o recunoaștere a vinovăției: „Nu orice demisie înseamnă o recunoaștere a vinovăției. Demisia are în parte legătură cu scandalul, dar eu oricum aveam o asociație culturală și nu mai aveam timp. Ar fi urmat să plec, dar am zis că mai stau un an din cauza penuriei de profesori. Dacă se urmărește atent materialul, nu apare niciun caz de agresiune sexuală sau de agresiune fizică. Apar niște impresii, din punctul meu de vedere”, a spus el pentru sursa citată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net