Adio ruletă. Polițiștii rutieri vor avea un dispozitiv de ultimă generație la reconstituirea accidentelor
Poliția Rurieră din România se modernizează. Tehnologia avansată va înlocui metodele vechi folosite la locul accidentelor. Concret, agenții de la Poliţia Rutieră vor folosi tehnologii noi pentru a monitoriza traficul auto și pentru a face reconstituirea la locul unui accident. Vechea ruletă folosită la măsurători în cazul unui accident în trafic va fi înlocuită cu un dispozitiv cu unde laser.
Polițiștii spun adio ruletei
Polițiștii de la Rutieră vor folosi de acum tehnologia modernă pentru reconstituirea unui accident petrecut în trafic.
Agenţii de la Rutieră care fac controale în trafic vor avea tablete şi imprimante pentru a printa procesele verbale în cazul unei nereguli. Iar un dispozitiv cu unde laser va lua locul măsurătorilor cu ruleta în cazul unui accident.
Cea mai avansată tehnologie pe care o primesc polițiștii rutieri este aparatul cu care pot scana complet perimetrul unui accident rutier.
200 de astfel de scanere sunt în dotarea agenților în mai multe zone din România și s-au dovedit foarte utile, scurtând timpul de intervenție pe teren și oferind precizie, informează TVR Info.
Polițiștii vor avea pe teren tablete și imprimante
Polițiștii care fac controale în trafic vor avea asupra loc în teren tablete şi imprimante pentru a printa procesele verbale în cazul unei nereguli. O parte din echipamente se află deja în dotarea polițiștilor în diverse zone ale țării, informează sursa citată.
4.000 de tablete cu imprimante au intrat deja în dotarea agenţilor care ies pe teren în toată ţara. Dispar astfel vechile procese-verbale pe hârtie.
Elicopterele Poliției vor fi, de asemenea, echipate cu dispozitive mai performante de monitorizare a traficului rutier.
Multe dintre noile tehnologii vor fi folosite şi de cei peste 25.000 de polițiști care vor supraveghea traficul, dar și școlile, în prima zi a noului an școlar.
Autostrăzile vor fi dotate cu un dispozitiv performant ca în Germania
La fel ca pe marile autostrăzi din Germania, în România va fi instalat un sistem care va ajuta deopotrivă autoritățile, dar și participanții la trafic. Sistemul include camere de supraveghere, aparate de detecție, dar și senzori sau stații meteo. Autoritățile anunță că numai pe Autostrada Transilvania (A3) vor fi instalate 20 astfel de aparate pe o distanță de 60 de kilometri.