Adio, vară! Temperaturile scad cu până la 10 grade, de la o zi la alta

Ultima actualizare:

În acest moment, mai multe teritorii din întreaga țară sunt vizate de precipitații abundente, ploile torențiale părând să nu se oprească prea curând, conform meteorologilor. Aceștia mai anunță și scăderi drastice ale temperaturii.

Răcoarea toamnei se va instala, în scurt timp, în România
Răcoarea toamnei se va instala, în scurt timp, în România

Vremea din România nu este una prietenoasă în acest moment. Meteorologii anunță vreme ploioasă până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea teritoriilor țării noastre.

Ploi torențiale, grindină și vijelii

Conform acestora, ar trebui să ne așteptăm la instabilitate atmosferică, manifestată prin ploi torențiale, grindină și vijelii.

În zonele de sud-est ale țării precipitațiile ar putea depășii valoarea de 25-40 de litri pe metru pătrat. Vorbim, astfe,l de precipitații continue și abundente.

Meteorologii au emis astăzi, 31 august, până la ora 10.00, cod galben și portocaliu în mai multe zone ale țării, însă acestea ar putea fi prelungite.

Citește și: Motivul pentru care nu vrea Florin Busuioc să joace în "Las Fierbinți"

Precipitațiile nu sunt însă singurele fenomene cu care ne vom confrunta. Tranziția de la vară la tomană își va face simțită prezența și prin scăderi semnificative ale temperaturii. Meteorologii anunță că între 1 și 6 septembrie ar urma ca un val de aer rece să pătrundă în țara noastră, fapt care va rezulta într-o răcire bruscă a vremii.

Vreme răcoroasă, în weekend

Așadar, dacă maximele zilei de astăzi ne indică între 23 și 31 de grade Celsius, până sâmbătă, 3 septembrie, valorile maxime nu vor mai depăși 18-27 de grade Celsius.

Sunt anunțate și în decursul zilei de astăzi, miercuri, 31 august, precipitații abundente în mai multe zone ale țării, în special în zonele montane și submontane. Tot în zonele montane și submontane s-ar putea înregistra cantități mari de apă ca rezultat al precipitațiilor.

Citește și: Ai merge la plajă în Polonia? Litoralul necunoscut românilor

Dacă în vara anului 2022, am avut puține precipitații și o secetă puternică, pe teritoriul României, fapt care a afectat drastic industria agriculturii, se pare că trecerea la toamnă se arată ca fiind diametral opusă vremii cu care ne-am obișnuit în ultimele trei luni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net