Afacerea genială cu care un român proaspăt întors din Italia a dat lovitura: „Asta-i povestea tuturor românilor, nu-i numai povestea mea”

Un cetățean român, după o lungă perioadă de muncă în Italia, a reușit să-și transforme viața prin înființarea unei afaceri prospere la întoarcerea în țară. Eusebiu Ghilan, inginer electrician din Iași, a petrecut 20 de ani în Italia, Germania și Austria, încercând diverse joburi înainte de a lua decizia de a reveni în România.

El este Eusebiu Ghilan / foto: ziaruldeiasi
El este Eusebiu Ghilan / foto: ziaruldeiasi

Motivul principal a fost dorul de casă, care nu îl lăsa în pace, chiar dacă nu i-ar fi lipsit de trai în străinătate, scriu jurnaliștii de la ziaruldeiasi.ro. 

În timpul șederii sale în străinătate, Eusebiu a avut diverse ocupări, inclusiv DJ la un radio din Torino și director de comunicare la Asociația Română Flacăra din Torino.

„Greu cu munca în Italia. DJ de radio am fost, la Asociaţia Română Flacăra din Torino am fost director de comunicare, am fost de toate, doar ca electrician nu am găsit de lucru. În 2006, mi-am luat o maşină din Germania şi aşa am cunoscut un tip care avea firmă de instalaţii electrice, dar n-avea decât doi angajaţi pe atunci.

Nu-i rău de trăit, nu-i rău, dar tu, venind din afară, ca străin, oricum eşti privit de sus. Asta-i povestea tuturor românilor, nu-i numai povestea mea. Bine, eu am fost, să zicem, un caz fericit, că am făcut doar electricitate şi acolo, în şantierele din Germania, nu a fost cazul să fiu umilit sau să lucrez din greu.

Aveam program fix, salariul – salariu, totul ca la carte. Asigurări, carduri, totul tot, cum fac nemţii. Pot spune că am fost băiat norocos la faza asta. Am pornit-o aşa, întâi prin mijlocul Germaniei, am ajuns prin la Karlsruhe şi tot aşa, până la Munich, apoi m-am dus în Austria. Am stat doi ani şi acolo, mi-am cumpărat o casă”, își începe povestea bărbatul.

Cu toate acestea, a renunțat la cariera de inginer electrician în România pentru că salariul nu era satisfăcător, dar după o perioadă de muncă în Germania și în Austria, și-a dat seama că poate să își înceapă propria afacere.

Rămas dezamăgit de muncitorii din România

Întors în țară, Eusebiu a înființat o echipă pentru a se ocupa de instalațiile electrice, dar a fost dezamăgit de lipsa de profesionalism a angajaților. Nemulțumit de atitudinea lor, s-a reorientat rapid către instalarea de panouri fotovoltaice și a găsit un mare succes în acest domeniu.

Acest român a văzut în Programul Casa Verde o oportunitate excelentă de a-și dezvolta afacerea și de a promova energia verde în țara sa. Investind într-un teren de 2000 de metri la Hlincea, Eusebiu intenționează să devină independent energetic prin instalarea de panouri fotovoltaice.

Prin conștientizarea tot mai mare a nevoii de independență energetică, el a observat o creștere a cererii pentru această soluție.

Cu montarea cu succes a panourilor și la Antibiotice din Iași și colaborări cu firme private și clienți persoane fizice, Eusebiu Ghilan a reușit să obțină un profit semnificativ într-un interval de timp relativ scurt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net