Românul care câștigă o avere în Italia. Înainte a dormit pe străzi și nu a avut ce mânca: „10 euro făceam pe zi, îi trimiteam la părinți, acasă”

Gabriel Bălan este tânărul care a luptat pentru visul său. A plecat, în Italia, fără bani, călătorind ascuns sub cușetă, în tren. A dormit pe bănci, în parcuri, și a mâncat resturile oamenilor. S-a angajat ca paznic și câștiga doar 10 euro pe care îi șii trimitea acasă. Nu a renunțat nicio secundă, iar acum are afacerea lui de succes. 

Gabriel Bălan, românul cu afacere de succes în Italia Foto: Facebook
Gabriel Bălan, românul cu afacere de succes în Italia Foto: Facebook

Gabriel a călătorit ascuns sub cușetă

Gabriel Bălan avea 17 ani și călătorea ascuns sub cușetă, în tren, sperând să ajungă în Italia. Am plecat la drum seara. Mi-am salutat mama, că tata nu era, și i-am spus că merg în Ungaria să găsesc un loc de muncă pe perioada vacanței", povestea Gabriel Bălan, scrie Observatornews.ro. 

După un drum lung, a ajuns la Torino fără acte și fără bani. Timp de o săptămână a dormit pe bancă în parc și se hrănea cu resturile lăsate de oamenii din piață. Nu o să uit niciodată că primul panini pe care l-am luat acolo mi-a căzut pe jos de față cu toți turiștii. L-am luat de pe jos, l-am șters și l-am mâncat", îşi aminteşe Gabriel, acum antreprenor român în Italia.

Făcea 10 euro, pe zi, pe care îi trimitea la părinți acasă

Gabriel a găsit cu greu de lucru, mai întâi ca muncitor în parcuri de distracție, apoi ca sudor. „Ăia 10 euro la zi pe care îi făceam îi trimiteam la părinți acasă", declara el. 

În prezent, Gabriel are propria afacere de milioane de euro. Încarcă și repară tonomate de produse și cafea. În total, a adus 550 de români la muncă în Italia, iar mulți au rămas să-și construiască familii acolo în zonele unde Gabriel are sedii locale.

A angajat 550 de români în Italia 

A angajat doar români, cu speranța că îi ajută, numai că dezamăgirea a fost mare. „I-am adus, i-am ajutat cu tot ce înseamnă, ne-au furat și ei la rândul lor. Nu mai sunt băieți serioși care să zică da, muncesc, am nevoie de un ban exact cum am făcut noi care am venit la început", spunea Gabriel. 

Gabriel are aproape toată familia lângă el. Când îi e dor de fratele său, ajunge în câteva minute. Acesta locuiește la nord de Milano, cu cei doi copii și soția. „Trei sferturi din familie o am aici. În România au rămas bunicii. Ei, fiind bătrâni, nu-și abandonează locul", povestea soția fratelui antreprenorului român.

În fiecare an, în iulie, familia Bălan încarcă o dubiță cu mâncare și bagaje și pleacă pentru două luni în singura destinație de vacanță pe care o au de zeci de ani: România. Este boala emigrantului. Este o chestie ciclică, periodică, care la un moment dat te ia disperarea, te gândești la casă, te gândești la România, te gândești la pâine, pâinea aia cum este, dar e acasă la mine", crede Gabriel. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net