Afacerea simplă cu care o româncă a dat lovitura în această iarnă. Produsele ei sunt la mare căutare

Din păcate, în zilele noastre devine din ce în ce mai greu să nu observăm o tendință îngrijorătoare, atunci când mergem la cumpărături. Pe rafturi se găsesc tot mai puține fructe și legume din țara noastră, iar produsele din import domină ofertele din magazine!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, se pare că pe rafturile magazinelor din țara noastră se găsește marfă de import într-o proporție îngrijorător de mare, de aproximativ 60%. Chiar și fructe și legume care ar trebui să fie atât de comune în țara noastră devin tot mai greu de cumpărat, fiind înlocuite de către cele de import.

De exemplu, nu este deloc exclus să vedem că perele care ne sunt vândute sunt din Polonia, iar portocalele vin tocmai din Portugalia. Iar continuând acest trend îngrijorător, probabil că vom da peste clementine din Italia, ori peste roșii din Turcia, ori tot din Italia.

Însă, în timp ce raionul de fructe și legume este un adevărat atlas în care se găsesc țări de pe tot globul, marea absență este fix țara noastră!

Legumele românești devin tot mai rare în magazine

Se pare că cererea pieții este mult prea greu de satisfăcut de către micii producători din țara noastră, motiv pentru care supermarketurile sunt nevoite să se orienteze către opțiuni din import.

Un producător român a spus că formarea unei cooperative cu alți producători este destul de dificilă, deoarece fiecare persoană vine cu propriile idei despre modul în care aceasta trebuie organizată.

Cu toate acestea, o investiție de 13 milioane de euro demonstrează că acolo unde există voință, există și posibilitate. Sera construită cu acești bani oferă 32 kg de roșii cherry pe metrul pătrat, iar anul trecut, producția de 1.600 de tone a ajuns exclusiv în magazinele din țară.

„Cerințe pentru produse românești în special primăvara şi toamna sunt enorm de multe. Vara avem şi cultura de câmp şi solariile şi atunci un pic piaţa este supraaglomerată”, a spus, conform sursei, Silvia Răileanu, care cultivă roșii cherry pe 4 hectare și jumătate de sere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net