Descoperire incredibilă! Cel mai vechi cimitir din lume nu ar fi fost făcut de oameni

Ultima actualizare:

O descoperire incredibilă poate schimba complet modul în care privim specia umană, cât și modul în care aceasta a evoluat! În sistemul de peșteri Rising Star, din Africa de Sud, echipa de cercetători condusă de către Lee Berger a dat peste un loc la care nu s-ar fi așteptat niciodată! Un cimitir care nu fusese făcut de oameni!

Cimitirul este vechi de sute de mii de ani
Cimitirul este vechi de sute de mii de ani

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la atlas-geografic.net, oasele găsite în acest loc spectaculos ar fi avut o vechime de aproximativ 236.000 de ani, putând ajunge chiar și la 335.000! Înainte ca acest loc să fie găsit, cimitirul considerat a fi cel mai vechi din lume se găsea în Israel, fiind vorba despre o vechime de 100.000 de ani. Însă, descoperirea făcută în Africa de Sud indică faptul că gândirea simbolică a apărut mult mai devreme decât se credea inițial!

Iar un alt motiv pentru care aceste morminte au atras atât de mult interes este faptul că ele nu au fost făcute de către oameni! Mai precis, mormintele găsite în Africa de Sud nu fuseseră făcute de către Homo sapiens, ci de strămoși cu creiere mult mai mici, denumiți de către specialiști Homo naledi. Se pare că cel puțin 15 indivizi au fost îngropați în acest loc.

Descoperire incredibilă în Africa de Sud

Homo naledi era un tip de hominid mult mai mic de statură decât oamenii moderni. Acesta avea o înălțime medie de aproximativ 1,4 – 1,5 m, cât și o greutate de cam 39 de kilograme. Se pare că oasele au fost găsite la 30 de metri sub pământ și nu există riscul de a fi vorba despre o înmormântare accidentală.

Oamenii de știință care au adus la lumină mormintele din Africa de Sud au fost uimiți de faptul că Homo naledi, o specie a cărui creier era cam de mărimea unei portocale, avea capacitatea de a gândi simbolic într-un mod atât de complex. Lângă morminte au fost găsite și diverse desene geometrice, cum ar fi pătrate și triunghiuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net