Ce se întâmplă în acest an cu bugetul pentru „Casa Verde Fotovoltaice”! Anunțul făcut de autorități

Vești bune pentru români! Programul „Casa Verde Fotovoltaice” urmează să continue și în 2024, iar Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, spune că bugetul urmează să fie mult mai mare decât cel de anul trecut!

În 2024 va fi un buget record / foto: AFM
În 2024 va fi un buget record / foto: AFM

Potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că bugetul din acest al Programului „Casa Verde Fotovoltaice” va fi de 2 miliarde de lei! Mircea Fechet a promis că acest program va continua până când toate acoperișurile din țara noastră vor avea panouri fotovoltaice.

„Aşa cum am mai spus-o şi în trecut, ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România. Două miliarde este cu siguranţă un buget-record, la fel şi cum şi 1,75 miliarde a fost un buget-record pentru anul 2023, dar ne propunem să fim chiar mai ambiţioşi. Vom deschide o nouă sesiune „Casa Verde Fotovoltaice” în acest an, dacă se constată capacitate de instalare a acestor panouri”, a declara ministrul, conform sursei citate.

Buget record pentru panourile fotovoltaice

Un alt proiect extrem de util anunțat de către Mircea Fechet este „Rabla pentru tractoare și mașini agricole”. Se pare că fondurile pentru acesta vor veni de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

„Într-o fază destul de incipientă aş spune, este "Rabla la tractoare şi maşini agricole", un program despre care s-a mai discutat. Ne propunem ca, în baza unui ajutor de minimis de maximum 30.000 euro pe fiecare fermier, să finanţăm achiziţia de tractoare şi maşini agricole, pentru că astfel de investiţii nu au fost până acum finanţate din bugetul Fondului pentru Mediu”, a spus ministrul.

De asemenea, ministrul a vorbit și despre finanțarea „Săptămânii Verzi”, în școlile din țara noastră.

„De asemenea, tot la capitolul programe noi aş vrea să mai anunţ două programe pe care le vom finanţa în anul 2024. Primul dintre ele se referă la finanţarea "Săptămânii Verzi" în şcolile din România. Continuă, "Iluminatul public stradal". Încă există în România sate sau comunităţi care folosesc lămpi ineficiente din punct de vedere energetic, lămpi vechi, foarte mari consumatoare de energie”, a mai spus ministrul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net