Alertă meteo. Cod galben de polei, lapoviță și ninsoare în 11 județe

S-a emis o alertă meteo de cod galben de vreme rea. Conform informațiilor oferite de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), se pare că iarna își intră deja în drepturi, chiar de la 1 Decembrie. Avertizarea emisă vizează 11 județe care vor fi afectate de polei, lapoviță și ninsori.

alerta meteo

Alertă meteo emisă de ANM. Vreme rea astăzi, în mare parte din țară. Condițiile meteo nefavorabile au afectat inclusiv parada militară de 1 Decembrie, din București. Din această cauză, s-a luat decizia ca anul acesta să nu mai aibă loc și spectacolul aviatic pe care publicul îl aștepta cu sufletul la gură de Ziua Națională a României.

Citește și: Cum va arăta iarna 2022-2023. ANM a prezentat la Guvern primele estimări

Alertă meteo de polei, lapoviță și ninsori

Conform informațiilor apărute pe site-ul ANM, sunt vizate județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Harghita, Covasna, precum și nordul Buzăului.

Intervalul de valabilitate pentru acest cod galben este 1 decembrie, ora 12 - 2 decembrie, ora 12. Fenomenele vizate sunt: depuneri de polei, ploaie, lapoviță și ninsoare. În această perioadă menționată, se vor semnala temporar precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță) în Moldova și în zona Carpaților Orientali. 

În zona montană și submontană apar trecător și ninsori. De asemenea, în zonele vizate de această alertă meteo se va depune polei pe arii extinse. Depuneri de polei vor apărea izolat și în estul Munteniei, în nordul Dobrogei, dar și în Transilvania.

Nici pe litoral nu au avut noroc cei care au dorit să vadă parada de 1 Decembrie sau să petreacă în aer liber de Ziua Națională a României. Aici vor fi intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge, în general, viteze de 50...55 km/h.

Iată și: Destinații de vis pentru la iarnă! Un loc din România e lider în topul făcut de o publicație celebră

Prognoză specială pentru București

Această prognoză a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 1 decembrie, ora 12:00 - 2 decembrie, ora 12:00.

„Vremea va fi rece. Nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte - ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40...50 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 1...2 grade, iar minima de 0...1 grad”, se arată în comunicatul oficial, postat pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vezi și: Priviți cum arată cel mai mare sat de turtă dulce din lume. Are 700 de case!

Cum va fi vremea de Crăciun?

Conform prognozei publicate pe site-ul ANM, pentru intervalul 28 noiembrie - 26 decembrie, vom avea parte de temperaturi normale pentru această perioadă. Excepție face zona de nord-est a țării, unde va fi chiar mai frig decât este normal pentru intervalul vizat.

Spre deosebire de alți ani, în care precipitațiile lipseau în luna decembrie, anul acesta se pare că vom avea parte în general de un regim pluviometric încadrat în tiparul unei luni normale de iarnă, ba chiar pe alocuri putem vorbi despre o cantitate mai mare de precipitații decât cea obișnuită pentru acest interval.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net