Alt scandal pe litoral între turişti şi salvamari. „Îi mai salvăm, sau îi lăsăm acolo? Sunt extrem de agresivi”

În urmă cu câteva zile, o femeie s-a luat la ceartă cu salvamarii din Eforie, pentru că aceștia i-a atenționat copiii, care nu aveau mai mult de 12 ani, să iasă din apă, în condițiile în care ei înotau în timp ce steagul roșu era arborat. De data aceasta, un alt episod ireal a avut loc pe litoral, tot în Eforie.

Nou scandal pe litoral între turişti şi salvamari, în Eforie
Nou scandal pe litoral între turişti şi salvamari, în Eforie

Turiştii din Eforie au fost din nou în centrul unui scandal cu salvamarii, tot din cauza faptului că refuzau să iasă din apă, în ciuda faptului că este arborat steagul roșu, care arată că pericolul de înec este unul extrem de ridicat. Mai mult, unul dintre ei a încercat să îi intimideze pe salvamari, spunându-le că este angajat al companiei Apele Române.

Nu ai voie să pui mâna pe nimeni. Nu răspunzi tu de viaţa mea”, a declarat revoltat un turist, pentru că nu este lăsat să intre în apă, relatează Antena3.ro. 

Salvamarii din Eforie s-au confruntat în ultimul timp cu situaţii limită generate de turiştii care s-au aventurat în apa mării, în condițiile în care ei înotau în timp ce steagul roșu era arborat. Turiștii par să fie tot mai revoltați că nu sunt lăsați în pace, aruncând chiar cu pietre în cei care încearcă să le salveze viața.

Salvamar lovit cu pietre de către turiști

„Am luat jet-ul, eu având responsabilitatea pe jet, am ajuns destul de repede la Steaua de Mare, valurile erau extrem de mari, munți de apă, am ajuns şi era o situaţie lângă dig, unde era curentul de întoarcere. Erau 4-5 persoane aflate într-o situaţie extrem de dificilă pentru că e locul cel mai periculos de pe toată plaja.

M-am apropiat la zece metri de ei, i-am rugat cât s-a putut să se îndepărteze de zona respectivă, 3-4 au reuşit să se îndepărteze, iar unul a luat o piatră şi a aruncat spre mine, după care s-a apropiat de jet, m-a apucat de pluta de salvare, m-a smucit, moment în care am căzut pe spate şi m-am lovit cu capul de jet.

Am căzut sub jet, iar în momentul respectiv au sărit colegii să ţină jet-ul, să mă ajute. Au sărit şi alţii, eu câteva momente nu ştiu ce s-a întâmplat pentru că eram pe sub apă. Nu e normal să vii să îi salvezi viaţa unui om, să vrei să îi salvezi viaţa şi el să te pună într-o situaţie să te omoare pe tine.

Eu mă întreb, dacă cineva poate să dea răspunsul, ce facem în situaţiile astea? Îi mai salvăm sau îi lăsăm acolo? Pentru că sunt extrem de agresivi”, a declarat salvamarul lovit, pentru sursa menționată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net