Alte două cutremure s-au produs azi dimineață în România. Unde au avut loc seismele și ce magnitudine au avut

Ultima actualizare:

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat două seiseme care au avut loc în această dimineață (marți, 11 aprilie), în zona seismică Vrancea. Se pare că, în această perioadă, are loc un val de cutremure în această zonă. Mai exact, de la începutul lunii aprilie și până acum s-au petrecut deja șapte seisme în Vrancea.

seism jpeg

Două seisme cu magnitudinea de 3,3, respectiv 3,1, s-au produs marţi în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

În apropiere de ce orașe s-a produs primul cutremur

Primul cutremur din această dimineață a fost de 3,3 pe Richter. Acesta a avut loc la ora 2:34 (ora locală a României) la adâncimea de 103 kilometri. Seismul s-a petrecut în apropierea următoarelor oraşe: 45 km vest de Focşani, 65 km nord de Buzău, 65 km est de Sfântu-Gheorghe, 77 km est de Braşov, 96 km nord-est de Ploieşti şi 97 km sud de Bacău.

Ce magnitudine a avut al doilea seism

Cel de-al doilea seism, ce a avut o magnitudine de 3,1, s-a produs la ora locală 5:05 la adâncimea de 76 de kilometri. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 35 km vest de Focşani, 67 km nord de Buzău, 74 km est de Sfântu-Gheorghe, 88 km est de Braşov, 89 km sud-vest de Bârlad şi 91 km sud de Bacău, scrie Agerpress.

Val de cutremure în zona Vrancea

Se pare că în zona Vrancea, în această perioadă, este un val de cutremure. De la începutul lunii aprilie, în zona seismică Vrancea au avut loc şapte cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,7 şi 3,3 pe Richter, iar în zona Olteniei, în judeţul Gorj, s-au produs cinci cutremure cu magnitudini între 2 şi 2,7.

Cel mai puternic cutremur din acest an din țara noastră

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net