Alte două cutremure s-au produs azi dimineață în România. Unde au avut loc seismele și ce magnitudine au avut
Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat două seiseme care au avut loc în această dimineață (marți, 11 aprilie), în zona seismică Vrancea. Se pare că, în această perioadă, are loc un val de cutremure în această zonă. Mai exact, de la începutul lunii aprilie și până acum s-au petrecut deja șapte seisme în Vrancea.
Două seisme cu magnitudinea de 3,3, respectiv 3,1, s-au produs marţi în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
În apropiere de ce orașe s-a produs primul cutremur
Primul cutremur din această dimineață a fost de 3,3 pe Richter. Acesta a avut loc la ora 2:34 (ora locală a României) la adâncimea de 103 kilometri. Seismul s-a petrecut în apropierea următoarelor oraşe: 45 km vest de Focşani, 65 km nord de Buzău, 65 km est de Sfântu-Gheorghe, 77 km est de Braşov, 96 km nord-est de Ploieşti şi 97 km sud de Bacău.
Ce magnitudine a avut al doilea seism
Cel de-al doilea seism, ce a avut o magnitudine de 3,1, s-a produs la ora locală 5:05 la adâncimea de 76 de kilometri. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 35 km vest de Focşani, 67 km nord de Buzău, 74 km est de Sfântu-Gheorghe, 88 km est de Braşov, 89 km sud-vest de Bârlad şi 91 km sud de Bacău, scrie Agerpress.
Val de cutremure în zona Vrancea
Se pare că în zona Vrancea, în această perioadă, este un val de cutremure. De la începutul lunii aprilie, în zona seismică Vrancea au avut loc şapte cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,7 şi 3,3 pe Richter, iar în zona Olteniei, în judeţul Gorj, s-au produs cinci cutremure cu magnitudini între 2 şi 2,7.
Cel mai puternic cutremur din acest an din țara noastră
În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.