Ambasada Ucrainei la București a primit plicuri ce conțineau materii organice! SRI a intrat pe fir

Ultima actualizare:

Mai multe colete suspecte au vizat sediile misiunilor diplomatice ale Ucrainei, din diverse state europene, inclusiv ambasada din Romania. Experții Serviciului Român de Informații - SRI au preluat cele două plicuri de la București și au analizat conținutul.

Ambasada Ucrainei, la București a recepționat două plicuri suspecte. foto: Inquam
Ambasada Ucrainei, la București a recepționat două plicuri suspecte. foto: Inquam

În legătură cu cele două plicuri suspecte ridicate în cursul zilei de ieri de la ambasada Ucrainei din București, vă facem cunoscute următoarele aspecte: În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase. Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului. Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, se arată în comunicatul de presă al SRI.

Conform unor surse judiciare, citate de Gândul.ro, în plicurile de la Ambasada Ucrainei ar fi fost descoperite fragmente de intestine. Încă nu e cunoscută proveniența fragmentelor.

În ziua de marți, 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii de la Secția 1, din București, au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. SRI a transmis că pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. 

Temerile privind expedierea unor elemente pirotehnice sunt justificate, întrucât, în urmă cu aproximativ o săptămână, la Ambasadei Ucrainei din Madrid, Spania, un plic a explodat atunci când a fost deschis, rănind, doar, un anagajat al misiunii diplomatice.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a reacționat, marți, afirmând că „a fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene”, după ce la sediile mai multor ambasade ucrainene din străinătate au fost primite plicuri îmbibate cu sânge, în care erau ochi de animale. 

În cadrul unei anchete de amploare s-a ajuns la un rezultat incredibil. Pachetele suspecte primite de ambasadele Ucrainei aveau toate același expeditor.

„Toate scrisorile au aceeaşi adresă de expediţie: dealer-ul de automobile Tesla din oraşul german Sindelfingen“, de lângă Stuttgart, a transmis, miercuri, 7 decembrie, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba. Expedierea, însă, a fost făcută din oficii poştale care nu erau echipate cu sisteme de supraveghere video, demonstrând faptul că acțiunea este una premeditată și pusă la punct cu atenție sporită la detaliile ce ar putea da în vileag autorii.

„În cursul ultimelor două zile, colete suspecte au sosit la ambasadele din Italia, Polonia, Portugalia, România şi Danemarca, precum şi la consulatul din Gdansk, în Polonia, ridicând numărul lor la 31, în 15 ţări“, a scris pe Twitter ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

Dacă până acum, coletele suspecte au vizat sediile ambasadelor Ucrainei, marți, 6 decembrie, reședința ambasadorului Ucrainei din Vatican a fost ținta unui atac direct. Ajuns acasă, ambasadorul a descoperit că locuința sa de serviciu fusese vandalizată. „(...) Casa scării, pereții holurilor și clanțele ușilor fuseseră împroșcate cu o substanță care mirose foarte urât. Imediat, am alertat autoritățile. Au ajuns foarte rapid și le suntem recunoscători. Cinci ore a durat ancheta la fața locului.(...) Din câte am înțeles, vor fi întărite măsurile de securitate, ceea ce cred că este o reacție adecvată în situația cu care ne confruntăm în prezent”, a declarat, pentru AP, Andrii Yurash, Ambasadorul Ucrainei la Vatican.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net