Amendă uriașă pentru un român care a abandonat patru cățeluși pe stradă. Suma a suprins pe toată lumea

Ultima actualizare:

Un bărbat din localitatea Scornicești, județul Olt, a primit o amenda colosală pentru că a abandonat patru pui de câine, în stradă. Pentru gestul lui îngrozitor, individul este acum bun de plată.

Cei patru cățeluși au fost abandonați pe o stradă din Scornicești / Sursa foto: IPJ Olt
Cei patru cățeluși au fost abandonați pe o stradă din Scornicești / Sursa foto: IPJ Olt

Cei patru cățeluși ar fi fost pur și simplu aruncați pe strada Tudor Vladimirescu din Scornicești, județul Olt, joi dimineața. La scurt timp, polițiștii de la Protecția Animalelor l-au identificat pe stăpânul animalelor.

„La data de 13 aprilie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că o persoană ar fi abondonat 4 câini pe strada Tudor Vladimirescu, din orașul Scornicești, județul Olt. În urma activităților desfășurate, polițiștii au indentificat persoana în cauză, respectiv un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din oraș”, se arată în comunicatul IPJ Olt.

În România nu este legal să abandonezi animale a căror existență depinde de om

Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 12.000 de lei, pentru abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

Anul trecut, în luna iunie, un bărbat a fost amendat pentru că și-a abandonat câinele. Individul a fost filmat de o femeie, care a pus imaginile pe rețelele de socializare.

„O doamnă ne-a scris pe Facebook, în data de 3 iunie, că un bărbat a oprit mașina, undeva în zona Mănăstirii Căldărușani, comuna Gruiu, a deschis portbagajul, a scos un câine din sac și i-a dat drumul. Femeia a încercat să-i explice că fapta lui înseamnă abandon, dar lui nu i-a păsat.

Noi am trimis imediat fotografiile primite Biroului Protecția Animalelor din cadrul IPJ Ilfov. Doamna care a văzut totul a dat declarație la poliție”, transmitea atunci, pe Facebook, Protecția Animalelor din CJ Ilfov.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost amendat cu suma maximă prevăzută de lege, respectiv 12.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net