Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare se pot plăti ușor online. Cât timp aveți la dispoziție

Ultima actualizare:

    Plata amenzilor, taxelor și impozitelor se poate face și din fața calculatorului
Plata amenzilor, taxelor și impozitelor se poate face și din fața calculatorului

Dacă ați fost sancționați în această perioadă pentru încălcarea ordonanțelor militare, puteți plăti amenda foarte simplu și rapid online. Platforma ghiseul.ro a fost actualizată, astfel încât orice, chiar fără să-și creeze un cont, poate achita amenda. Se poate plăti jumătate din sumă doar dacă vă încadrați într-o anumită perioadă de timp, care și ea, acum, a suferit modificări.

Pe prima pagină a site-ului ghiseul.ro, pe lângă taxe și imposite, există o secțiune numită „Plătește amenzi ordonanțe militare”. Acolo veți completa cu datele de pe procesul verbal (serie, număr, data întocmirii, data comunicării, suma de plată și datele de identificare ale celui sancționat) și puteți plăti în siguranță. Atenție la adresa de e-mail, căci acolo veți primi confirmarea plății. Nu e nevoie să vă creați un cont de utilizator. Trebuie doar să aveți grijă să vă introduceți datele cu mare atenție.

Secțiunea „Plătește amenzi ordonanțe militare” e pe prima pagină a site-ului
Secțiunea „Plătește amenzi ordonanțe militare” e pe prima pagină a site-ului

Aveți la dispoziție 15 zile, după încheierea stării de urgență, ca să plătiți la jumătate

Cât plătiți? În mod normal, aveți dreptul ca în termen de 15 zile de la momentul înmânării sau comunicării contravenției să achitați jumătate din cuantumul ei. Tot 15 zile aveți la dispoziție să o contestați în instanță. Potrivit avocatnet.ro, aceste două termene sunt suspendate pe perioada în care e decretată starea de urgență (prelungită în momentul de față până pe 14 mai). „Prin decretul președintelui României nr. 195/2020, din 16 martie, au fost luate mai multe măsuri pe durata stării de urgență, printre care și suspendarea tuturor termenelor de decădere (n.r. care nu se pot întrerupe prin forță majoră, nu se pot modifica), sau prevenirea curgerii lor dacă au început să curgă. Această măsură este relevantă și pentru persoanele sancționate contravențional”, explică avocații. Mai exact, dacă ați primit amendă pe perioada stării de urgență, aveți la dispoziție 15 zile de la încetarea stării de urgență pentru a o achita la jumătate.

Puteți să și plătiți, să faceți și contestație

Chiar dacă vreți să o contestați, e bine să o achitați totuși în termenul de 15 zile, pentru a beneficia de bonificația de 50%. Dacă veți câștiga în instanță, veți face ulterior cerere către ANAF pentru restituirea sumei plătite (50% din suma totală). Însă dacă ați pierde fără să fi plătit, pierdeți posibilitatea de a achita doar jumătate.

Vă reamintim că cei care ies din case fără să respecte măsurile impuse de autorități riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei pentru persoane fizice și între 10.000 și 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Ben (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bona filipineza FOTO Work from Asia jpg
dealul momaia  jpg
japonia pixabay jpg
unghii pixabay jpg
serial skyshowtime agentia jpg
De ce ai nevoie pentru un sistem de încălzire bine pus la punct (2) jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
Accident Adina Ghervase png
image
actualitate.net
image
actualitate.net