Angajații CFR vor intra în grevă generală. Revendicările ignorate vor paraliza transportul feroviar

Sindicatele din cadrul Federației Naționale Feroviară Mișcare Comercial Vagoane au emis un anunț categoric privind declanșarea unei greve generale, marcând un pas important într-un conflict care a început în luna septembrie. Revendicările sindicaliștilor, legate de salarii corecte, deficitul de angajați și lipsa investițiilor în material rulant de calitate, nu au fost soluționate, iar acest fapt a dus la decizia de a intensifica protestul prin greva generală. Care sunt problemele principale care au dus la această măsură drastică:

Grevă CFR. / Foto: arhiva.
Grevă CFR. / Foto: arhiva.

Grevă generală începând cu 27 noiembrie

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane a anunțat că, greva generală va începe la nivelul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA începând cu data de 27 noiembrie 2023. Motivul principal al acestei decizii este nesoluționarea revendicărilor formulate la greva de avertisment declanșată în luna septembrie. Într-o scrisoare adresată directorului general al CNCF CFR SA, Grigore Mare, președintele FNFMCV, a subliniat că greva va continua până la semnarea Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024 conform prevederilor Legii dialogului social.

Revendicări nerezolvate și probleme majore

În comunicatul de presă transmis pe 15 septembrie 2023, sindicatele au evidențiat problemele majore cu care se confruntă. Printre acestea se numără lipsa salariilor corecte, un deficit alarmant de angajați și absența investițiilor în material rulant de calitate. Aceste aspecte au constituit punctele centrale ale negocierilor, iar nesoluționarea lor a condus la intensificarea protestului prin declanșarea grevei generale.

Solicitarea unei întâlniri cu administrația

Într-un efort de a evita paralizarea totală a serviciilor feroviare, sindicatele solicită o întâlnire cu administrația până pe 22 noiembrie. Scopul acestei întâlniri este stabilirea de comun acord a părții de activitate care va fi asigurată pe durata grevei generale. Această solicitare indică deschiderea pentru dialog și negocieri, dar totodată reflectă frustrarea și nemulțumirea sindicaliștilor în fața indiferenței cu care au fost tratate revendicările lor.

Declanșarea grevei generale de către sindicatele din cadrul CFR subliniază tensiunile crescânde dintre forța de muncă și administrația companiei. Problemele legate de salarii, deficitul de personal și lipsa investițiilor în infrastructură devin puncte cheie în lupta pentru drepturile și condițiile de muncă ale angajaților feroviari. Evoluția situației va fi una deosebit de importantă pentru industria feroviară și pentru călătorii, iar consecințele grevei generale vor avea un impact semnificativ asupra serviciilor de transport feroviar din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net