Animal originar din Africa, surprins în parcurile din Capitală. Are capacitatea de a imita limbajul uman și se ataşează rapid de stăpân

Capitala a devenit în ultimii ani „căminul” unui animal exotic originar din Africa. Inteligent, cu o personalitate puternică, care poate memora și reproduce până la 250 de cuvinte, atâta vreme cât le aude destul de des, Micul Alexandru (Psittacula krameri) și-a găsit loc în parcurile Tineretului și Sticlăriei din București.

Animal originar din Africa, surprins în parcurile din Capitală / foto: Pixabay
Animal originar din Africa, surprins în parcurile din Capitală / foto: Pixabay

București a devenit „căminul” pentru o specie de papagali exotici: Micul Alexandru. Păsările sunt originare din Africa și au ajuns să locuiască, încă din 2009, în parcurile Tineretului și Sticlăriei, după ce au scăpat din captivitate sau au fost eliberați intenționat de cineva care s-a săturat de ei.

Micul Alexandru (Psittacula krameri) face parte din familia Psittaculidae și se distinge prin ciocul roşu încovoiat şi coada lungă (care atinge lungimi între 15-18 cm), compusă din 12 pene. Se spune că atât Micul Alexandru, cât şi Marele Alexandru şi-au primit numele după Alexandru Macedon, cel care i-ar fi adus pentru prima dată în Europa. O caracteristică interesantă a speciei Micul Alexandru este capacitatea de a memora și reproduce până la 250 de cuvinte, atâtă vreme cât le aude destul de des.

Poate imita cu uşurinţă cele mai diverse tipuri de zgomote

Micul Alexandru poate învăţa până la 250 de cuvinte / foto: Shutterstock
Micul Alexandru poate învăţa până la 250 de cuvinte / foto: Shutterstock

El poate imita cu uşurinţă cele mai diverse tipuri de zgomote, de la soneria telefonului până la ciripitul altor păsărele, și îi place să facă baie sau să fie stropit cu apă. În anul 2013, în România existau 19 exemplare libere. În prezent, sunt patru exemplare în Parcul Tineretului şi în Parcul Sticlăriei, în timp ce Iașiul a devenit casa pentru alți trei sau patru.

În Bucureşti momentan sunt patru indivizi, iar în Iaşi sunt de asemenea trei-patru indivizi. Aceste păsări sunt constante, deci putem vorbi despre o populaţie constantă. În celelalte zone din România, în mare parte au fost, tot aşa, păsări scăpate, dar care nu au rămas în zona respectivă. Poate au rămas pentru o perioadă scurtă de timp, dar pe parcurs au dispărut”, a explicat Dani Drăgan, potrivit hotnews.ro.

Papagalul Micul Alexandru este o pasăre colonială, ceea ce înseamnă că indivizilor le place să stea în grupuri foarte mari. Este foarte adaptabil şi poate rezista la temperaturi scăzute. Datorită adaptabilității lui, a reușit să se descurce de minune în orașele din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
image
actualitate.net
image
actualitate.net