Atenție, șoferi! Noile sancțiuni, aprobate de Parlament. Iată ce trebuie să știi

Ultima actualizare:

Șoferii ce folosesc telefonul mobil în timp ce se află la volan vor fi supuși unor sancțiuni mult mai dure, iar cei care nu respectă semnificațiile semafoarelor și efectuarea manevrei de depășire, de asemenea, vor avea parte de sancțiuni mult mai dure pentru nerespectarea acestora. 

Control realizat de Poliția Rutieră
Control realizat de Poliția Rutieră

Noile sancțiuni din Codul Rutier pentru șoferii ce se abat de la regulile de circulație au fost au fost aprobate de comisiile de specialitate din Parlamentul României, iar acestea urmează să primească votul final.

Noile sancțiuni au în vedere dublarea pedepselor pentru șoferii ce se abat de la următoarele reguli de circulație pe drumurile publice. Sancțiunile definite drept contravenție și sancționate cu amendă prevăzută în clasa a doua de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunilor complementare de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Citește și Alertă: „5 oameni mor zilnic în accidente rutiere”! Care sunt principalele cauze

Așadar, în urma noilor reglementări, dublarea acestor sancțiuni va face ca perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice să crească la 60 de zile. 

Ce abateri de la regulile de circulație intră în categoria noilor sancțiuni

În această nouă reglementare intră sancțiunile care cuprind efectuarea manevrei de depășire asupra coloanelor de vehicule ce se află la semafor sau la trecerea cu calea ferată.

Nerespectarea sistemelor de tip semafor și culoarea acestora. Mai simplu, șoferii ce trec pe culoarea roșie a semaforului riscă să rămână fără permis pentru 60 de zile. 

De asemenea, alături de semafor, nici respectarea indicațiilor polițistului rutier ce este aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu vor duce la sancțiuni mult mai dure.

neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale

Vezi și Românii, victimele accidentelor produse în toată Europa. Cele mai sângeroase evenimente

În cazul unui accident în care s-au înregistrat pagube materiale, neprezentarea la unitatea de poliție pe raza căreia s-a produs evenimentul rutier intră în categoria acestor noi sancțiuni. 

De asemenea, și utilizarea telefoanelor mobile, cu excepția dispozitivelor de tip hands-free, atunci când șoferii se află în timpul deplasării pe drumurile publice vor duce la suspendarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net