Bancnotele și monedele pe care nu le mai puteţi folosi la cumpărături! Măsura pe care trebuie să o cunoască toată lumea

Dacă mergem la cumpărături și ne bazăm pe faptul că avem la noi bani cash este foarte important să verificăm acest lucru înainte de a ne trezi cu o surpriză neplăcută la casa de marcat! Dacă avem monede ori bancnote deteriorate, acestea nu mai pot fi folosite, ci trebuie schimbate la BNR!

BNR ne va înlocui banii deteriorați
BNR ne va înlocui banii deteriorați

Mai mult ca sigur că nimănui nu i-ar plăcea să își termine de făcut cumpărăturile, iar atunci când scoatem banii pentru a plăti, să auzim că magazinul nu poate accepta bancnotele noastre deoarece sunt deteriorate. Dacă cumva avem bancnote, sau chiar și monede, ce sunt deteriorate, trebuie să știm că le putem schimba la BNR!

Această operațiune este una foarte simplă și nu va fi nevoie să plătim taxe, ori comisioane. BNR va înlocui banii emiși și încă neretrași din circulație, însă trebuie să știm că există unele condiții care trebuiesc îndeplinite!

BNR ne va înlocui banii deteriorați

Chiar dacă banii noștri prezintă unele lipsuri, BNR va rambursa valoarea integrală a acestora. Însă, trebuie să fim atenți la unele condiții obligatorii!

Din păcate, dacă deja ne lipsește cel puțin 40% din suprafața bancnotei, sau a monedei, sau dacă aceasta nici nu mai prezintă toate elementele de identificare, BNR nu va mai putea înlocui banii noștri. Această procedură poate fi efectuată la ghișeul special din sucursalele BNR, sau, dacă vrem, putem trimite bancnotele deteriorate și prin poștă.

Ce trebuie să știe românii care folosesc cash

În plus, românii care folosesc cash și care au datorii la stat trebuie să știe că este posibil să le fie aplicate restricții la plățile în numerar!

Până când vor fi plătite taxele și impozitele, poate fi aplicată o limitare a plății în numerar, de maxim 5.000 de lei pentru marii contribuabili, 2.500 de lei pentru cei mijlocii, iar nu în ultimul rând, 1.000 de lei pentru cei mici. Această restricție ar fi valabilă până când vor fi plătite taxele și impozitele datorate, a explicat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net