Câte țări sunt în lume, de fapt. Aspectul de cultură generală pe care toți ar trebui să-l cunoască

Ultima actualizare:

La prima vedere, poate părea o întrebare destul de simplă. Iar în ciuda faptului că un răspuns poate fi găsit destul de ușor, există câteva detalii importante care ne vor face să ne gândim mai atent la lumea din jurul nostru. Mai precis, este vorba despre o întrebare destul de comună: câte țări există, de fapt, în lume?

Pe glob există 195 de țări / foto: Shutterstock
Pe glob există 195 de țări / foto: Shutterstock

Poate că mulți dintre noi vom avea impresia că răspunsul la această întrebare este unul destul de simplu. La urma urmei, existența unui stat nu prea poate fi o chestiune de opinie, ci este un fapt destul de greu de ignorat. Însă, chiar dacă există un număr precis pe care îl vom descoperi atunci când căutăm informații despre acest subiect, el nu spune o poveste tocmai completă.

Mai precis, dacă vom încerca să aflăm câte țări există în lume, răspunsul pe care îl vom primi imediat este de 195. Aici sunt incluse toate țările recunoscute de către Națiunile Unite, iar dacă vom cumpăra orice hartă politică de pe glob și vom începe să numărăm țările figurate, ar trebui să ajungem la acest număr.

Câte țări există în lume

Însă, acest număr ignoră anumite detalii importante. Mai precis, numărul de 195 de state ne poate forța să ne întrebăm cum definim, de fapt, o țară? Mai precis, fanii fotbalului cu siguranță vor recunoaște nume precum Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord, ori Insulele Feroe. Astfel de locuri au dreptul de a concura în competiții sportive și se bucură de o anumită autonomie politică, față de capitală.

Cu toate acestea, niciuna dintre aceste țări nu este inclusă în cele 195 de state recunoscute de către Națiunile Unite, deoarece, teoretic vorbind, sunt simple părți ale altor țări, cum ar fi Regatul Unit, ori Danemarca.

Africa este continentul cu cele mai multe țări

Dintre cele 195 de țări recunoscute de către Națiunile Unite, cele mai multe dintre ele se găsesc de-a lungul continentului african. Nu mai puțin de 54 de state există în această parte a lumii, în timp ce în Europa sunt doar 44.

Țara cu cea mai numeroasă populație este China, cu aproape 1,4 miliarde de oameni. India ocupă locul doi, cu o populație foarte apropiată de cea a Chinei, în timp ce țara cu cei mai puțini oameni este Vaticanul, care are sub 1000 de locuitori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net