Cum pot afla românii ce pensii vor avea din septembrie? Nu le trebuie decizia de recalculare: „E foarte simplu..”

Ultima actualizare:

Până la finalul acestei luni, românii ar trebui să primească decizia de recalculare, însă chair și dacă încă nu se află încă în posesia acestui document, există o metodă prin care pot calcula câți bani urmează să primească începând cu luna septembrie. Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat care este formula de calcul.

Cum pot afla românii ce pensii vor primi din luna septembrie
Cum pot afla românii ce pensii vor primi din luna septembrie

Pensionarii din țara noastră ar trebui să se afle în posesia deciziei de recalculare până la finalul acestei luni, însă dacă vor să afle cât mai repede câți bani ar putea primi din septembrie, există o metodă de calcul pe care trebuie să o cunoască!

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat cum pot românii să își calculeze propria pensie.

Cum își pot calcula românii pensiile

„Este foarte simplu. Practic se iau numerele de puncte care sunt în ultima decizie de pensionare pe care o au. Dacă au realizat stagii de cotizare mai mari de 25 de ani, se aplică acele puncte de stabilitate de 0.5 - 0.75 și 1 punct.

Acele puncte de stabilitate se adaugă la punctele care deja le-au în decizia de pensionare, rezultând un număr total de puncte care se înmulțește cu valoare fixă. Vorbim de valoarea punctului de referință care începând cu 1 ianuarie are valoarea de 81, rezultând noul cuantum al pensiei. Lucrurile sunt destul de clare și foarte simple”, a explicat Daniel Baciu, potrivit Antena 3 CNN.

„Dorim să facem echitate”

Mai mult decât atât, Daniel Baciu a vorbit și despre intențiile pe care statul le are în privința schimbărilor aduse pensiilor din țara noastră. Președintele Casei Naționale de Pensii spune că nu s-a dorit creșterea fiecărei pensii din țară, ci pensii mai echitabile.

„Noi prin această recalculare nu ne-am dorit să crească toate pensiile 100%, pentru că noi cu această recalculare dorim să facem echitate. În primul rând să înlăturăm acele inechități care au fost acumulate de-a lungul timpului”, a mai explicat Daniel Baciu, conform sursei citate anterior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net