Actorul român din Generația de Aur care a murit de inimă rea. I-au plăcut femeile frumoase și băuturile puternice

A fost unul dintre cei mai faimoși și mai îndrăgiți actori ai Generației de Aur. George Constantin a avut o copilărie dificilă, iar întreaga țară a fost îndurerată atunci când marele artist a murit la o vârstă mult prea tânără, la numai 61 de ani.

George Constantin / foto: Facebook
George Constantin / foto: Facebook

George Constantin s-a născut pe 3 mai 1933, iar de-a lungul carierei sale incredibile, el a devenit unul dintre cei mai faimoși și mai îndrăgiți actori ai Generației de Aur. Familia lui George Constantin era una modestă, iar de-a lungul copilăriei se confruntă cu diverse probleme provocate de război. În plus, tatăl lui moare, iar familia artistului este nevoită să se mute în cartierul Ghencea, din Capitală.

„Spuneam că amintirile mele despre casa părintească sunt sărace. În oraş oamenii se risipesc, se uită unii pe alţii. Îmi închipui că la ţară oamenii simt altfel aderenţa la locurile natale, unde-şi au, de fapt, şi strămoşii şi familiile şi pământul – adică totul.

De aceea satul însuşi poate fi considerat ca o casă părintească. Mai mult, chiar ţara capătă această valoare la un moment dat”, spunea actorul, într-un interviu.

George Constantin a avut o copilărie dificilă

George Constantin vede prima piesă de teatru la vârsta de 10 ani, iar puțin mai târziu, la 16 ani, joacă rolul lui Tipătescu, din „O scrisoare pierdută”, într-o trupă de amatori. După o încercare nereușită, în anul 1951, George Constantin reușește să intre la Institutul de Teatru şi Film.

Talentul artistului este observat încă din tinerețea acestuia, iar în cele din urmă, George Constantin se va bucura de o carieră de succes.

A murit de „inimă rea”

George Constantin și soția sa, Iulia Buciuceanu, sora actriței Tamara Buciuceanu, vor avea un copil, pe Mihai Constantin, ce se naște în anul 1964. Acesta va călca pe urmele tatălui său, devenind și el actor.

Din păcate, după 1989, George Constantin nu mai este distribuit în prea multe filme, iar proprietarii casei naționalizate în care locuia îl amenință constant cu evacuarea. Din păcate, stresul începe să îi afecteze sănătatea, iar faimosul actor moare pe data de 30 aprilie 1994, de „inimă rea”, temându-se că își va pierde casa după o viață de muncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Demi Moore
andra maruta jpg
doinita oancea lora jpg
jennifer lopez ben affleck intalnire profimedia jpg
Vedeta are o relație în trei, pasională și lipsită de inhibiții, cu Jorge și Toto Dumitrescu
banner gina pistol png
WhatsApp Image 2024 09 19 at 16 37 03 jpeg
lora si ionut ghenu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net