Bărbatul care are cea mai mare plantație de afini din România! „Toată marfa merge în export”

Ultima actualizare:

De-a lungul a mai bine de 50 de hectare, putem găsi 220 de mii de ghivece uriașe cu afini! Este o plantație uriașă, cea mai mare din țara noastră, cât și una dintre cele mai mari din Europa. Însă investiția în acest proiect incredibil nu este deloc ieftină!

Afinele de aici ajung la export / foto: Shutterstock
Afinele de aici ajung la export / foto: Shutterstock

Afinele sunt extrem de apreciate în țara noastră, fie că le vom mânca simple, fie că le vom folosi în diverse rețete. Iar Teodoro, originar din Chile, a decis să vină în țara noastră pentru a deschide una dintre cele mai mari plantații cu afini de-a lungul întregului continent european! Aici, de-a lungul a aproape 60 de hectare de teren, vom găsi aliniate perfect 220.000 de ghivece.

Teodoro nu a făcut această investiție dintr-un impuls, ci după o perioadă lungă în care a dobândit experiență! Mai precis, bărbatul originar din Chile are în spate 3 decenii de experiență în ferme de afine, iar acum, deține acest loc impresionant, chiar în județul Timiș. Cu toate acestea, chiar dacă clima României este perfectă pentru afine, solul nu este tocmai potrivit.

„Toate aceste afine sunt produse în sistem hidroponic este, la ora actuală, una dintre cele mai bune tehnologii din lume”, spune Teodoro, potrivit observatornews.ro.

Este cea mai mare plantație de afini din România

Chile dă aproximativ 90% din producția de afine, la nivel mondial, iar datorită experienței sale, Teodoro a reușit să pună pe picioare plantația din România. Fiecare dintre cele 220.000 de ghivece are popriul sistem de irigare, însă această investiție nu a fost deloc ieftină! Pentru fiecare hectar, bărbatul din Chile a investit aproximativ 100.000 de euro.

Nu mai puțin de 7 soiuri diferite de afine cresc aici, însă sunt destul de diferite de cele de munte, pe care le cunoaștem noi. Din acest motiv, marfa de la această plantație ajunge direct la export.

„Toată marfa merge în export, cred că România încă are tradiţia de afinată, de afine de la munte. Asta nu e o afină tradiţională, e o afină gourmet de calitate premium, are foarte multi antioxidanţi”, a declarat directorul general al companiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mesaj sticla pixabay jpg
palatul victoria guvern png
cub locuri frumoase malta small gif
10928975 625918927539525 2945965500427954024 o jpg
masina jpeg
maria rosetti foto profimedia
458437122 870456645177839 534907509484121244 n jpg
spania istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net