Beneficii nebănuite pentru organism. Ananasul, bun pentru digestie

Ultima actualizare:

La îndemâna oricui, ananasul este fructul ce poate fi consumat în orice anotimp. În stare proaspătă sau în compot, el aduce multe beneficii în organism. Iată de ce este indicat să îl incluzi în dieta zilnică.

image

Digestie. Conţine bromelaină, o enzimă care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Ea se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă.

Dietă. Ananasul proaspăt este sărac în calorii. O cană cu bucăţi de ananas are mai puţin de 100 de calorii. Deşi este foarte dulce, poţi să îl incluzi în dietă fără să îţi faci griji că iei în greutate. Îmbunătăţeşte digestia, contribuind la arderea mai rapidă a grăsimilor, în special a ţesutului adipos de la nivelul taliei.

Anticancerigen. O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A, furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului şi vindecă celulele deteriorate.

Creier. E o excelentă sursă de zaharuri naturale, care asigură glucoza esenţială pentru corpul tău. Acesta îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi creşte puterea de concentrare, potrivit alegesanatos.ro. 

Oase. Prin conţinutul de mangan, întăreşte oasele şi ţesuturile conjunctive. Persoanele în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.

Cheaguri de sânge. Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sânge şi bolile osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.

Ochi. Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei.

Tuse. Atât conţinutul bogat de vitamina C, cât şi bromelaina, ajută la reducerea cantităţii de mucus din tractul respirator. Persoanele care prezintă simptomul tusei productive îl pot ameliora consumând ananas proaspăt.

Piele. Se pot prepara şi măşti cosmetice, cum ar fi cea cu ananas şi miere: se dau prin blender 4 bucăţi de ananas, se adaugă o lingură de miere de albine, o lingură de frişcă şi 2 linguri de făină de ovăz şi se amestecă. Se aplică pe faţă şi lasă 15 minute, după care curăţă cu apă călduţă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
marelbo png
loto jpeg
cincsor dimineata jpg
1 sfantul spiridon jpg jpeg
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
insulina jpeg
Padure din viitoarea Centura Verde Bucuresti Ilfov foto Centura Verde jpeg
Sens giratoriu FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net