Beneficiul important de care vor avea parte toți pensionarii. Legea care va ajuta seniorii din România a trecut de Senat

Ultima actualizare:

Vești bune pentru pensionarii din țara noastră! O nouă lege tocmai a trecut de Senat, iar potrivit acesteia, primăriile vor putea acționa drept intermediari între casele de pensii județene și pensionari. Practic, această facilitate va însemna că se vor putea gestiona mult mai ușor cererile depuse de români pentru bilete de tratament sau odihnă, cât și distribuția acestora.

Legea oferă un beneficiu important pensionarilor
Legea oferă un beneficiu important pensionarilor

Luna septembrie se încheie cu o nouă veste bună pentru pensionarii din țara noastră, după ce o lege  a trecut de Senat. Astfel, primăriile vor putea acționa drept intermediari între aceștia și casele teritoriale de pensii, pentru ca cererile pentru bilete de tratament și odihnă să fie gestionate mai repede. De asemenea, aceste bilete vor ajunge și mai ușor la pensionari.

Acest proiect a fost inițiat de către senatorul Claudiu Mureșan, alături de deputatul Bogdan Trif. Datorită acestei acțiuni, Legea nr. 263/2010 este completată, acum putând să oferă soluții pentru ca procesul de obținere al biletelor de tratament balnear și de recuperare să fie obținute mult mai ușor.

Proiectul legislativ a trecut de Senat

Astfel, datorită acestei modificări introduse în legislație, pensionarii vor putea avea posibilitatea de a depune cererile pentru bilete de tratament direct la autoritățile locale, de unde le vor putea și ridica. Pensionarii nu vor mai fi nevoiți să meargă la casele teritoriale de pensii pentru acest beneficiu.

Iar în unele cazuri, distanțele pe care românii trebuiau să le parcurgă erau extrem de mari.

Biletele de tratament vor putea fi ridicate de la primărie

„Ideea acestui proiect legislativ a venit din discuțiile cu oamenii, în special cu pensionarii din nordul județului Sibiu. Pentru aceștia, depunere acererilor pentru bilete de tratament și odihnă, precum și ridicarea acestora de la casa de pensii din Sibiu, reprezintă o adevărată corvoadă. Le-am promis că voi rezolva această problemă și am făcut un pas important în acest sens!

Nu peste mult timp, toți pensionarii din țară vor putea să depună cererile și să ridice biletele de tratament sau odihnă direct de la primăria din localitatea de domiciliu, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la casele de pensii teritoriale”, a explicat senatorul Claudiu Mureșan, potrivit stiripesurse.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
alimente sanatoase jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
crima 2004 jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
priza jpeg
ploaie freepik jpg
ploaie jpg
azuga jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net