Bombă ecologică la porţile Capitalei. „Bă, mă gazaţi în casa mea! Vreţi să stau cu masca pe figură?”

Ultima actualizare:

„Incendiu major cu degajări mari de fum”. Este avertizarea RO-ALERT trimisă vineri, 4 noiembrie, bucureştenilor din sectorul 1. Motivul? Un nou incendiu la un depozit de deşeuri de electrocasnice din zona Chitila, unde s-a mai înregistrat o situaţie asemănătoare şi în urmă cu o lună. Au luat foc peste 40 de tone de carcase de frigidere depuse în stive de 10 metri pentru dezmembrare.

Norul de fum negru a acoperit localităţile  din nordul Capitalei. Fotografii: InquamPhotos
Norul de fum negru a acoperit localităţile din nordul Capitalei. Fotografii: InquamPhotos

Incendiile în centrele de colectare a deşeurilor au devenit normale în România şi fiecare astfel de eveniment devine bombă ecologică.

Ultimul exemplu s-a înregistrat ieri la marginea Bucureştiului, după ce sute de frigidere depozitate pentru dezmembrare la un centru de colectare deşeuri au luat foc, iar un nor toxic a fost eliberat în atmosferă.

La faţa locului s-au înregistrat degajări mari de fum şi în toată zona s-a resimţit un miros înecăcios. Ca întotdeauna după astfel de evenimente, fumul şi emanaţiile toxice au făcut irespirabil aerul în zonele din jur.

După primele estimări, suprafaţa afectată de incendiu este de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. Iniţial, au fost alertate opt autospeciale de stingere, echipaje SMURD, descarcerare şi autoscara.

Apoi, dispozitivul a fost suplimentat. Pentru a semnaliza cetăţenilor gravitatea situaţiei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a emis mesaj RO-Alert de „alertă extremă”:

„Incendiu major cu dagajări mari de fum produs la REMAT Holding - zona Chitila. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru forţele de intervenţie. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi”.

„Băăă! Mă gazaţi în casa mea! Vreţi să stau cu masca pe figură? Ce vină am eu că iar ard deşeurile? Daţi-le amenzi, închideţi-le coşmeliile”, s-a plâns la telefonul cititorului Click! un locuitor din zona Chitila.

40 de tone de carcase  de frigider au luat foc  în incinta centrului  Remat din Chitila
40 de tone de carcase de frigider au luat foc în incinta centrului Remat din Chitila

Focul a ars mocnit până spre seară

Prin dezmembrarea frigiderelor se extrăgeau în vederea reciclării bucăţi de cauciuc, mase plastice şi fier. Pentru realizarea accesului la focar, potrivit pompierilor, a fost utilizat un excavator special al operatorului economic, care a îndepărtat rând pe rând stivele de frigidere.

Deşi reprezentanţii IGSU au anunţat că mesajul RO-ALERT se datorează informaţiilor primite de la specialiştii care anunţau că fumul este toxic, Ministerul Mediului a minimalizat pericolul poluării.

image

„Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la faţa locului, pentru a evalua situaţia din punct de vedere al protecţiei mediului. La cele două staţii de monitorizare a calităţii aerului din Chitila şi Bucureştii Noi, nu se înregistraseră modificări semnificative ale concentraţiilor poluanţilor monitorizaţi”, a declarat Viorel Tufeanu, şeful Gărzii de Mediu Bucureşti la digi24.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net