Calendarul târgurilor de Crăciun din România. Când încep, cine fură startul
Deși mai sunt două luni până la Crăciun, marile orașe au început bătălia pentru organizarea târgurilor de Sărbători. Primele manifestări își vor deschide porțile în Sibiu și Craiova, iar ultimele vor fi cele din București, Brașov, Iași și Timișoara.
Când se vor organiza târgurile de Crăciun din marile orașe
-Sibiu - 15 noiembrie - 5 ianuarie
-Craiova - 15 noiembrie - 5 ianuarie
-Cluj - Napoca - 22 noiembrie - 1 ianuarie
-Oradea - 29 noiembrie - 26 decembrie
-București - 30 noiembrie - 5 ianuarie
-Brașov - 30 noiembrie - 7 ianuarie
-Iași - 30 noiembrie - 5 ianuarie
-Timișoara - 30 noiembrie - 5 ianuarie
Craiova
Autorittățile din Craiova au fost cele mai harnice în organizarea Târgului de Crăciun 2024. Datorită locului II obținut în 2023 în clasamentul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, primăria vrea ca anul acesta să țintească la locul I. Așa că amenajarea parcuuli a început de la sfârșitul lunii septembrie.
Tema principală a iubitului Târg de Crăciun Craiova 2024 este inspirată de povestea “Frumoasa și Bestia”. Târgul se va desfășura în 5 zone și fiecare va avea un concept distinct, cum ar fi Războiul stelelor sau Satul lui Moș Crăciun, iar decorațiunile și butaforia vor fi realizate în conformitate cu aceste teme.
Târgul se va desfășura în mai multe locații din oraș:
-Piața Mihai Viteazu
-Piața Frații Buzești
-Teatrul Național
-Casa Băniei
-Doljana
Moș Crăciun va fi prezent în Piața Buzești iar în Piața Shakespeare, în fața Teatrului Național “Marin Sorescu”, va fi amplasată cea mai mare roată pan oramică din România.
Concertele vor avea loc în fiecare weekend, în intervalul 18.00 – 20.00, în Piața Frații Buzești. Iată programul concertelor:
-15 noiembrie 2024: Fuego & Band – ora 19.00
-23 noiembrie: 2NormaL
-30 noiembrie: Alina Eremia
-6 decembrie: Zurli Super Show
“În Piața Frații Buzești puteți asista la scena nașterii Domnului, la Doljeana vă întâmpină decorurile din Star Wars, iar în Piața Mihai Viteazul puteți vedea dansând Frumoasa și Bestia, fiind prima oară în România când personajele capătă viață cu ajutorul luminilor și inteligenței artificiale”, sunt câteva detalii oferite pe 30 septembrie, la începerea lucrărilor, de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu conform oficiuldestiri.ro
Sibiu
În 2024, Târgul de Crăciun de la Sibiu va începe mai devreme decât anii trecuți dar va dura mai mult, anunță oradesibiu.ro. Spre deosebire de anul trecut, Târgul de Crăciun se va extinde în alte două locații, respectiv în Piața Mică și Piața Huet.
„Anul acesta Târgul de Crăciun se va extinde în Piața Mică și în Piața Huet. Nu este vorba că vor fi mai multe căsuțe, ci vor fi experiențe noi”, a transmis Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu pentru sursa citată.
Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns unul dintre cele mai cunoscute din România pentru amploarea sa și modul cum reflectă tradițiile. Printre atracțiile care nu vor lipsi din Târgul de Crăciun de la Sibiu se numără patinoarul, roata panoramică, trenulețul turistic, parcul de distracții pentru copii și caruselul.
Timișoara
Anul acesta, Târgul de Crăciun va fi inaugurat în 30 noiembrie, de ziua Sfântului Andrei. Manifestarea se va desfășura în trei zone: Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sf. Gheorghe scrie tion.ro.
Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, organizatoarea manifestării, va asigura în mai multe seri programul artistic. Nu vor lipsi, la fel ca în fiecare an, concertele de colinde.
De la căsuțe, vizitatorii târgului vor putea cumpăra diverse produse, precum ciocolată caldă, vin fiert, dulciuri de casă, brânzeturi, mezeluri, gogoși, plăcinte, kurtoș, clătite, porumb copt, bijuterii, decorațiuni de Crăciun și multe altele. Zona culinară va fi amplasată în parcarea Modex.