Când o să primească românii prima tranșă de bani pe cardurile sociale

Începutul lunii februarie aduce vești îmbucurătoare pentru aproximativ 200.000 de români, care vor beneficia de alocații în valoare totală de 132 de milioane de lei prin intermediul cardurilor sociale. Ministerul Muncii a făcut publice detalii privind programul de venit minim de incluziune, precizând că aceste sume vor fi distribuite în șase tranșe pe parcursul anului, având la bază prestațiile beneficiarilor.

Carduri sociale. Foto: arhiva.
Carduri sociale. Foto: arhiva.

Până la finalul lunii vor fi distribuite sumele pentru prima tranșă

Una dintre modificările semnificative anunțate în luna decembrie a anului trecut se referă la transformarea programului de venit minim garantat în venit minim de incluziune. Această schimbare a fost aplicată din ianuarie 2024 și a fost motivată de dorința de a oferi mai mult sprijin categoriilor sociale vulnerabile.

Începând cu data de 20 februarie, persoanele care au optat pentru încasarea sumelor pe card vor primi venitul minim de incluziune. Această schimbare reflectă angajamentul de a simplifica și eficientiza procesul de acordare a ajutorului social.

Pentru cei care aleg să primească banii prin intermediul Poștei Române, distribuția sumelor începe cu data de 22 februarie și se va încheia la sfârșitul lunii. Este important de menționat că veniturile primite în cadrul programului sunt de 250 de lei și vor fi acordate în șase tranșe distincte, în cadrul unui program care se va desfășura pe tot parcursul anului 2024.

Ce a spus Ministrul Muncii despre programul de venit minim de incluziune

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a subliniat importanța programului de venit minim de incluziune, evidențiind rolul său în facilitarea accesului la educație și încurajarea încadrării în muncă. Beneficiarii acestui program au șansa de a beneficia de burse sociale pentru copiii lor, iar cei apți de muncă vor fi încurajați să participe în programele de mediere ale ANOFM. Persoanele fără nivel de instruire vor avea acces la programe speciale, oferindu-le o "a doua șansă" pentru a-și îmbunătăți șansele de angajare.

Cu promisiunea unei distribuții eficiente și transparente a acestor ajutoare sociale, luna februarie aduce o rază de speranță pentru românii aflați în situații vulnerabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image
actualitate.net
image
actualitate.net