Ministrul Muncii, anunț foarte important despre creșterea pensiilor din 2024: „Suntem oameni serioși”

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a declarat joi seara în judeţul Maramureş că Legea pensiilor este solidă, subliniind că există resurse financiare pentru acoperirea acestora.

Ministrul Muncii spune că există bani de pensii  / foto: INQAM
Ministrul Muncii spune că există bani de pensii / foto: INQAM

Potrivit afirmațiilor sale, legislația elaborată este una robustă și sustenabilă. Impactul suplimentar asupra bugetului este de 0,6%.

Se lucrează în prezent la Legea bugetului, iar în anul 2024 se vor efectua două majorări ale pensiilor pentru cetățenii români - una începând cu 1 ianuarie și cealaltă ca urmare a recalculării.

Apel către toți pensionarii

Ministrul a transmis un apel către toți pensionarii să aibă încredere în autorități, subliniind responsabilitatea și seriozitatea cu care este abordată această chestiune. Ea a asigurat că există fonduri destinate în bugetul anului 2024 pentru susținerea noii legi a pensiilor, care va aduce creșteri pentru toți pensionarii.

Simona Bucura-Oprescu a specificat că nu sunt planificate noi creșteri de impozite pentru anul viitor, subliniind importanța prioritizării cheltuielilor publice de către Guvern. Totodată, a menționat că Guvernul are în vedere alte reforme, inclusiv în domeniul fiscalității, pentru a reduce evaziunea fiscală și a mări colectarea, garantând astfel disponibilitatea resurselor pentru finanțarea pensiilor.

Care este cel mai important lucru

Ministrul Muncii a subliniat importanța menținerii sub control a cheltuielilor de către toate instituțiile publice și a continuării investițiilor, atât din surse externe, cât și interne.

Ea a evidențiat că investițiile în economia românească sunt esențiale, deoarece contribuie la menținerea unui mediu de afaceri sănătos, care, la rândul său, sprijină o piață a muncii robustă și poate facilita creșterea salariilor și a pensiilor pentru cetățeni.

„Noi am făcut o lege bună, sustenabilă. Impactul bugetar suplimentar este de 0,6%, se lucrează la Legea bugetului în acest moment, iar în anul 2024 vom avea două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării. Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani de pensii! (...) Este un angajament al Guvernului României care în bugetul pentru anul 2024 prevede sursele pentru finanţarea noii legi a pensiilor care va genera creşterea pensiilor pentru toţi români”, a spus Simona Bucura-Oprescu într-o conferinţă susţinută în comuna Recea, potrivit Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net