Când Piţurcă era eliberat, fiul său, Alex, era reţinut: „O să aflaţi curând despre ce e vorba”

Ultima actualizare:

Continuă zilele dificile pentru fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă. După o noapte în arestul DNA, acesta a fost eliberat şi pus sub control judiciar. Numai că acum cel care a fost reţinut pentru 24 de ore în afacerea măştilor neconforme vândute Ministerului Apărării Naţionale a fost fiul lui, Alex Piţurcă. 

Victor Pițurcă a fost ieri de două ori la DNA. foto: Inquam_photos
Victor Pițurcă a fost ieri de două ori la DNA. foto: Inquam_photos

Marți, Victor Piţurcă a fost de două ori interogat. Mai întâi, dimineaţă, el a fost dus cu cătuşe la mâini la sediul DNA, acolo unde se credea că DNA va cere arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii însă nu au cerut acest lucru, aşa că a fost eliberat sub control judiciar. El era acuzat de cumpărare de influenţă, infracţiune pedepsită de codul penal cu închisoare între 2 şi 7 ani.

Acesta a declarat la ieşirea din arest că nu are nici o legătură cu afacerea investigată de procurori.  „O să aflaţi curând despre ce e vorba. Eu nu am nici o treabă cu această afacere”, a declarat Victor Piţurcă, la ieşirea din arest, după cum informează adevarul.ro.

Apoi, în cursul după-amiezii de marți, 31 ianuarie, fostul selecţioner a revenit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El a petrecut acolo în jur de o oră şi jumătate, timp în care se pare că a oferit mai multe detalii în cazul în care este cercetat. La ieşirea din sediu, antrenorul nu a dorit să ofere declaraţii. În schimb, avocatul acestuia a precizat că va analiza măsura controlului judiciar.

„Domnul Piţurcă nu are nici o treabă cu această chestie, nu există aşa ceva. Stenogramele nu îl vizează pe domnul Piţurcă.(..) Nu ştiţi în ce condiţii s-au făcut acele plăţi”, a afirmat acesta, conform ”Adevărul”. 

Antrenorul riscă 7 ani de închisoare

În schimb, marți, 31 ianuarie, a fost reţinut pentru 24 de ore un alt membru al familiei Piţurcă, Alexandru. În vârstă de 39 de ani, acesta s-a prezentat ieri dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori.

El este patronul firmei implicate în achiziţia de către Romarm, companie a statului, a 7 utilaje neconforme pentru producerea măştilor de protecţie în pandemie, însă, potrivit surselor Adevărul, cel care ar fi gestionat obţinerea contractului cu statul ar fi fost tatăl lui, Victor Piţurcă.

Potrivit surselor, fostul selecţioner şi-ar fi exercitat influenţa pentru a-i facilita fiului accesul la contracte, cum ar fi cel încheiat cu Ministerul Apărării, de 11 milioane de lei. 98% dintre banii aferenţi unui contract încheiat de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măşti FFP3 în unităţile sanitare ale ministerului, au revenit firmei PAV Green Energy, al cărei unic asociat este Alexandru Victorio Piţurcă (38 de ani), fost fotbalist şi fiul antrenorului Victor Piţurcă, a scris şi gsp.ro, care citează ”Libertatea”.

Alex a jucat  fotbal în  tinerețe
Alex a jucat fotbal în tinerețe

Procurorii urmau ieri să ia o decizie şi în cazul şefului Romarm, Gabriel Ţuţu. El a fost reţinut pentru 24 de ore pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată şi fals intelectual.

Procurorii spun că în intervalul martie-aprilie 2020, şeful Romarm ar fi cerut, printre altele, de la reprezentanţii societăţilor implicate în achiziţiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măşti de protecţie neconforme către MApN a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfăşoare activităţi comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecţie şi efectuarea unor plăţi către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparenţa unui contract de consultanţă.

Vica l-a lăsat pe Edan în grija lui Pițurcă

image

Situația lui Pițurcă o va lua prin surprindere pe Vica  Blochina (47 ani), care acum este concurentă la Survivor România 2023. Fosta balerină a fost amanta lui Victor Pițurcă ani la rând. Cei doi au împreună un băiat de 15 ani, Edan, care n-a fost deloc bucuros că mama lui a decis să plece în Dominicană,  la reality-show-ul Pro TV. Tensiunea de moment dintre ea și fiul ei a ambiționat-o pe Vica să îi demonstreze adolescentului că va fi cea mai bună și va da tot ce poate la Survivor.

image

Oricum, de un an, Edan nu mai stătea cu ea, ci se mutase la fostul antrenor și se pare că se înțelege de minune cu soția lui Victor Pițurcă, Maria (62 de ani). La începutul anului trecut, Vica a dezvăluit acest lucru în emisiunea «Fiță cu Adiță» de pe Kanal D. Victor Pițurcă a avut o relație extraconjugală cu Vica Blochina, care a început în anul 1995. Din povestea lor de dragoste a venit pe lume în anul 2007 un băiat, Edan.

Relația dintre fosta balerină din Lituania și Victor Pițurcă a fost una destul de controversată. Chiar dacă la început  Pițurcă nu a vrut să își recunoască fiul, în 2012 judecătorii au decis că Victor Piţurcă este tatăl biologic al lui Edan și l-au obligat să-i plătească Vicăi pensie alimentară.  Pițurcă are și cu soția sa, Maria, doi copii mari, Alex și Claudia. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net