Alex Pițurcă, cercetat în dosarul tatălui său. Fostul iubit al Cristinei Ich a ajuns la DNA

Ultima actualizare:

Alex Pițurcă a ajuns, astăzi, la DNA și urmează să fie cercetat în dosarul tatălui său. Se pare că Victor Pițurcă plătise mai multe echipamente medicale prin intermediul firmei pe care o deține fostul iubit al Cristinei Ich, motiv pentru care, acum, Piți Jr. este obligat să dea explicații în fața oamenilor legii. 

Update 11:30: Victor Pițurcă a fost eliberat din arestul preventiv. 

Alex Pițurcă, cercetat în dosarul lui Victor Pițurcă

În această dimineață, Alex Pițurcă a ajuns la DNA pentru a fi cercetat în dosarul tatălui său. Victor Pițurcă ar fi achiziționat echipamente medicale în anul 2020 pe care le-ar fi plătit prin intermediul firmei lui Piți Jr.

Mai mult, Victor Pițurcă a primit mai multe acuzații, printre care dare de mită și cumpărare de influență. Nu este singurul reținut și cercetat penal, căci i s-a alăturat și Gabriel Țuțu, directorul general Romarm, care ar fi aprobat cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție tocmai de către Victor Pițurcă. Pentru că întreaga operațiune ar fi fost făcută „din umbră” și plătită prin intermediul firmei pe care o deține Alex Pițurcă, a fost nevoie ca acesta să ajungă și el la DNA, pentru audieri.

Citește și - Fiul Vicăi Blochina s-a mutat definitiv la Victor Pițurcă. Motivul pentru care Edan și-a abandonat mama inainte de Survivor România

Documentul complet al acuzațiilor. Ce s-a întâmplat cu Victor Pițurcă

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților:

ȚUȚU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:- abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,- trafic de influență în formă continuată,- fals intelectual;

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

1. Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).

Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

2. Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 - 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

În schimbul acestor 'servicii' suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, este comunicatul oficial al DNA.

image
image
image
image
image
image
Elevi într-o scoala din Rusia FOTO Shutterstock
Baie modernă pixabay jpg
calendar ortodox 2021 30 martie sfantul ioan scararul jpeg
Nicolae Ceauşescu (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 6/1979)
Altar Biserica Domneasca Curtea Veche Postul Mare jpg
cub cutremur romania png