Când se redeschid Transfăgărăşan şi Transalpina, cele mai spectaculoase şosele din România
Cele mai înalte și spectaculoase șosele din România, Transalpina și Transfăgărășanul, încă sunt acoperite de zăpadă, în unele zone stratul iernii măsurând chiar și șapte metri. Pentru deschiderea acestor artere rutiere montane, drumarii au început deszăpezirea de câteva zile.
De câteva zile a început deszăpezirea pe Transalpina şi Transfăgărăşan, pentru deschiderea celor două şosele montane pentru sezonul 2021, anunță adevarul.ro. Și drumarii au mult de lucuru, pentru că în unele zone zăpada măsoară chiar şi şapte metri, datorită precipitaţiilor extrem de bogate care au căzut în acest an.
Șoselele se vor putea fi tranzitate din 30 iunie
Autoritățile au anunțat că, anul acesta, cel mai probabil, vor putea fi tranzitate abia din 30 iunie / 1 iulie. Însă, dacă vremea o va permite şi zăpada de pe culmi se va topi mai repede, există şanse ca acest lucru să aibă loc mai devreme, spre bucuria turiștilor. Anul trecut, circulaţia pe Transalpina a fost reluată pe 23 mai, în timp ce în 2019, acest lucru se întâmpla abia pe 5 iunie. În schimb, Transfăgărăşanul s-a redeschis mai mereu, în jurul datei de 1 iulie (cel mai devreme pe 25 iunie, în ultimii ani).
Circulaţia rutieră pe cele două drumuri naţionale montane, DN 7C - Transfăgărăşan şi DN 67C - Transalpina, este închisă de anul trecut din 20 octombrie, pentru toate categoriile de autovehicule, pe anumite sectoare: DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru - Argeş) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă - Sibiu), iar pentru DN 67C - între km 34+800 (Rânca - Gorj) şi km 79+200 (Curpat - Obârşia Lotrului - Vâlcea).
Deszăpezirea, în plină desfăşurare
Drumarii au început deszăpezirea de câteva zile pe Transalpina, după cum a anunțat, joi, DRDP Craiova: „#DRDPCraiova acţionează pe #DN67C (Transalpina - n.r.), sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, pentru curăţarea părţii carosabile. Se acţionează cu două încărcătoare de mare capacitate, în portiunea de drum unde exista risc ca pe partea carosabilă să fie pietre, după ce se trece de zona „Păpuşa” se va acţiona şi cu autofrezele. În paralel se desfăşoară şi activităţi de întreţinere şi refacere a sistemului de semnalizare rutieră.”. În schimb, deszăpezirea pe Transfăgărăşan a demarat în urmă cu o săptămână.
Citește și:
EXCLUSIV Elena Udrea, afacere pe Transalpina. A primit cadou un teren pe când era ministru
Transfăgărășanul, printre cele mai periculoase 13 drumuri din lume. Ești de acord?