Când se va mări salariul minim. Anunțul oficial al ministrului Finanțelor: „Va crește de la de la 3.000 la 3.300 de lei și de la 4.000 la 4.500 de lei în construcții”

Ultima actualizare:

Vești bune pentru români. De la 1 octombrie, salariu minim o să crească de la 3.000 la 3.300 de lei și de la 4.000 la 4.500 de lei în construcții, a afirmat ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, aseară, în cadrul emisiunii Tema Zilei, de pe TVR Info.

Marcel Boloș a anunțat creșterea salariului minim pe economie. Foto: Click.
Marcel Boloș a anunțat creșterea salariului minim pe economie. Foto: Click.

Ministerul Muncii va face demersuri ca să avem actul normativ ce reglementează această situație. Peste 1.200.000 de angajați așteaptă această decizie. Decizia din Coaliție trebuie să fie urmată de decizia din Guvernul României", a spus Marcel Boloș.

Marcel Boloș, despre creșterea pensiilor: „Limita maximă de creștere este de 14%"

Boloș, a vorbit - în aceeași emisiune - și despre discuțiile pe marginea creșterii pensiilor și despre impactul bugetar. 

„Acel 14% care l-am menționat ca impact bugetar are două componente de cheltuială mari. O componentă de cheltuială cu pensiile și o componentă de cheltuială cu asistența socială. Aici coaliția de guvernare va decide care va fi procentul de creștere a pensiilor.

În limita acestui impact bugetar pe care l-am menționat, limita maximă de creștere este de 14%. Coalița trebuie să decidă cum va duce acești bani spre pensii și spre asistență socială și aici vom vedea care va fi decizia finală de creștere a pensiilor.

Sunt convins că se va găsi cea mai bună soluție pentru pensionari și eu m-aș bucura să poată fi cât mai mare procentul de creștere a pensiilor. Este dreptul dumnealor și noi de aceea suntem aici, în aceste funcții vremelnice, ca să găsim cele mai bune soluții pentru ca oamenii să-și poată primi drepturile care li se cuvin după o viață întreagă de lucru și stagii de cotizare de zeci de ani", a spus Ministrul Finanțelor.

Ministrul Finanțelor: „Avem consens pe limitarea voucherelor de vacanță"

Ministrul Finanțelor a ținut să explice și în ce punct au ajuns discuțiile în Coaliție privind acordarea de vouchere, tichete de masă și indemnizație de hrană.

Avem acest consens de a limita acordarea voucherelor de vacanță și este un plafon destul de substanțial de 8.000 de lei net", a mai adăugat Marcel Boloș.

Pe de altă parte, acesta a spus despre tichetele de masă că există opțiunea de a fi acordate și în numerar. În ceea ce privește indemnizația hrană, aceasta o să fi e la fel, echivalentul a două salarii minime pe economie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nucleu terra
image
image
image
image
image
image
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
delta jiului1 jpg
rsz legume   shutterstock jpg
Bustul Luizei Zavloschi în fața școlii din satul Buda, în Paul Zahariuc, „Comuna Oșești - File de istorie vasluiana”, Iași, Editura PIM, 2019.
piscina strand depositphotos1 jpg
elev examen jpg
gandac 3 jpeg
insula lord howe captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net