Taxa după moarte, o nouă umilință pentru români. Câți bani ar putea pierde cei care moștenesc averi

Taxa după moarte, o nouă umilință pentru români. S-ar putea să aibă loc schimbări în ceea ce privesc moștenirile și modul în care se vor face succesiunile pe viitor. Marcel Boloş, Ministrul Finanţelor, are în plan să introducă o taxă după moarte, mai exact una pe care ar trebui să o achite moștenitorii. Această propunerea a fost făcută într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare care a avut loc în această săptămână, mai exact luni, conform unor surse citate de Antena 3 CNN.

Boloș a propus să se impoziteze moștenirile de trei ori mai mult decât acum. Foto: Click.
Boloș a propus să se impoziteze moștenirile de trei ori mai mult decât acum. Foto: Click.

Se încearcă introducerea unei taxe după moarte

Mai exact, Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, își dorește să strângă bani şi să impoziteze moştenirile de trei ori mai mult decât se face în prezent. De aceea, Guvernul are în plan să introducă o nouă taxă după moarte, taxe ce va fi plătită de către moștenitori.

Această propunere controversată nu a fost primită prea bine de către majoritatea celor din Coaliție. Și fostul premier Nicolae Ciucă, preşedintele PNL-ului, a rămas surprins când a aflat despre această propunere făcută de Ministrul Finanțelor.

Marcel Boloş a mers cu mai multe propuneri controversate în ședința de Guvern. Printre acestea se regăsește și o taxă mărită pe casele moştenite.

Cum se fac succesiunile în acest moment

În acest moment, conform legii, după ce o persoană moare şi lasă unele proprietăţi moştenitorilor săi, pentru aceste case, trebuie să fie plătit un impozit de 3%.

În plus, acum dacă faci succesiunea în doi ani de când a decedat persoana respectivă, nu ești nevoit să achiți nicio taxă. În schimb, în cazul în care faci succesiunea după doi ani de când a murit, trebuie să plătești un impozit de 1% pe valoarea notarială a acelei locuințe.

Variana propusă acum de către Marcel Boloş este aceea că, dacă faci succesiunea după doi ani, impozitul să fie de 3% din valoarea notarială. În acest context, Ciucă i-ar fi spus ministrului de Finanțe, la şedinţa de guvern, când a venit cu lista de majorări de taxe: "Opreşte-te!".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net