Noi taxe pentru șoferi, după ce a fost promulgată legea privind noua formă a rovienietei

Se anunță modificări importante pentru șoferii din țara noastră, iar dacă vă numărați printre aceștia, este necesar să fiți la curent cu noile schimbări legislative. Ei bine, Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat o nouă lege, prin care se aduc schimbări formatului rovinietei. Pe lângă acest fapt, se institutie și o nouă taxă, „pe kilometru”, pe care anumite vehicule vor fi obligate să o plătească. Află mai multe detalii alături de Click!

O nouă taxă a fost introdusă pentru vehicule mai grele de 3,5 tone
O nouă taxă a fost introdusă pentru vehicule mai grele de 3,5 tone

Dacă vă numărați printre șoferii din țara noastră, ei bine, trebuie să știți să se anunță schimbări importante, în privința rovinietei. Mai precis, Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent o nouă lege, prin care anumite vehicule vor trebui să plătească o taxă „pe kilometru”. Mai precis, este vorba despre orice autovehicul cu o greutate mai mare de 3,5 tone, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro. Această taxă, denumită de către autorități „TollRO”, devine obligatorie odată cu data de 1 ianuarie 2026, iar vestea bună este faptul că aceste vehicule nu vor mai fi obligate să plătească și rovinieta.

Pentru mașinile mai mici de 3,5 tone, rovinieta clasică rămâne în vigoare. După cum poate că deja știți, aceasta se va aplica în funcție de categoria vehiculului, clasa de emisii poluante, cât și durata în care vă veți afla pe drum. Veți putea plăti rovinieta anterior utilizării drumurilor naționale, putând plăti pentru o perioadă de o zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile, ori, dacă aveți nevoie, un an întreg.

Schimbări serioase pentru vehiculele mai grele de 3,5 tone

Deocamdată nu trebuie să vă faceți griji din cauza acestor schimbări, deoarece ele vor intra în aplicare odată cu data de 1 ianuarie 2026. Iar dacă vă întrebați unde, mai precis, va trebui să plătiți noua taxă TollRO, ei bine, aflați că Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este locul unde aceasta trebuie achitată.

De asemenea, această instituție este și cea care va stabili cuantumul acestei noi taxe cerute șoferilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net