Canicula pune stăpânire pe România. Temperaturile resimțite vor depăși 40 de grade celsius. Care sunt zonele afectate

Dacă aveți probleme de sănătate ce se pot înrăutăți din cauza căldurii, ori doar preferați sezonul rece, avem vești proaste! Din păcate, un val de aer fierbinte din Africa va ajunge astăzi în țara noastră, iar episodul de caniculă de care ne vom lovi se anunță unul greu de suportat. Potrivit meteorologilor, temperaturile resimțite vor urca până la 42 de grade la umbră, în sudul țării!

Canicula va fi greu de suportat
Canicula va fi greu de suportat

Din nefericire, meteorologii vin cu vești proaste despre vremea din țara noastră. Dacă vă numărați printre oamenii a căror probleme de sănătate se pot înrăutăți din cauza căldurii, ori, pur și simplu preferați sezonul rece, este posibil să vreți să evitați ieșitul afară în perioada următoare, cel puțin în jurul orelor prânzului. Potrivit informațiilor celor de la Antena 3 CNN, un val de aer fierbinte din Africa va ajunge astăzi în România. Iar conform specialiștilor, este posibil ca termometrele să înregistreze temperaturi resimțite de 42 de grade, la umbră!

Elena Mateesc, Director al Administrației Naționale de Meteorologie ne avertizează că începând chiar de astăzi, pe zi ce trece, temperaturile vor ajunge cu ușurință la pragul de caniculă, mai precis, la 35 de grade. Situația va fi cel mai severă în zonele din sudul, vestul, cât și sud-estul României. Iar căldura nu va fi singurul motiv de discomfort. Se pare că și indicele de temperatură-umezeală va fi unul ridicat, depășind pragul de 80 de unități.

Vine canicula în România

Temperaturile vor crește constant, iar mâine se preconizează ca maximele înregistrate să fie de aproximativ 37 de grade. Joi va fi apogeul acestui episod de caniculă, iar în Lunca Dunării putem să ne confruntăm cu temperaturi în termometre de 38 de grade, la umbră! În privința valorilor resimțite, ele vor depăși 40, poate chiar 42 de grade Celsius.

Temperaturile vor fi unele ridicate pe tot parcursul săptămânii, însă începând de vineri, în nordul țării, nu este exclus să avem parte și de averse torențiale, furtuni, ba chiar și grindină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net