Cât costă vaccinul antigripal în farmacii în anul 2023? Care sunt farmaciile din București unde te poți vaccina

Deja înaintăm tot mai mult în toamnă, iar schimbările bruște ale vremii din această perioadă ne aduc față în față cu un nou pericol: gripa. Din fericire, există o modalitate foarte simplă prin care ne putem asigura protecția împotriva acestei afecțiuni: putem să facem vaccinul antigripal! Iar acesta nu costă deloc foarte mult!

Vaccinarea este cea mai bună formă de apărare contra gripei / foto: Shutterstock
Vaccinarea este cea mai bună formă de apărare contra gripei / foto: Shutterstock

Doar o scurtă privire în calendar ne va arăta că deja am intrat și în luna octombrie, iar toamna pare să treacă la fel de rapid ca și vara. Însă, aceste schimbări din calendar nu ne aduc numai un nou anotimp, ci și un pericol major: sezonul gripei!

Din fericire, avem la dispoziție o modalitate foarte simplă prin care ne putem asigura protecția împotriva acestei afecțiuni, iar un număr însemnat de români apelează la ea în fiecare an: putem să facem vaccinul antigripal! Iar acesta nu costă foarte mult!

Cât costă vaccinul antigripal în farmacii, în 2023

În primul rând, primul lucru pe care trebuie să îl știți este că vă trebuie rețetă de la medicul de familie, pentru a putea achiziționa vaccinul antigripal, din farmacie. De asemenea, există unele persoane care se pot bucura de imunizare gratuit, sau cu o reducere de 50%!

Mai precis, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 45 și 64 de ani, fără boli cronice, medicii de familie pot oferi o reducere de 50%. De asemenea, femeile cu vârste curpinse între 19 și 45 de ani pot primi o astfel de reducere și pentru vaccinurile HPV.

În ce privește gratuitatea completă, aceasta este oferită copiilor cu vârste între 6 luni și 19 ani, femeilor gravide, cât și persoanelor între 19 și 65 de ani care suferă de boli cardio-vasculare, boli respiratorii, boli renale, boli hepatice, boli neurologice, boli metabolice, boli oncologice, diferite boli autoimune, cât și malformații congenitale.

De asmenea, cei care suferă de asplenie, obezitate , persoane cu infecţie HIV, terapie imunosupresoare, sau transplant imunosupresia congenitală. De asemenea, persoanele de peste 65 de ani, cât și cadrele medicale, au gratuitate.

În ce privește prețul unui vaccin, ei bine, el poate varia. De obicei, puteți să găsiți în farmacie prețuri de la 65 de lei, în sus. Desigur, acestea pot varia și în funcție de farmacia la care mergeți.

Farmaciile din Capitală unde îți poți face vaccinul antigripal

Un alt lucru care trebuie menționat este că acest vaccin poate fi făcut atât de către medicul de familie, cât și la unele farmacii din țară! Cele înscrise în acest program pilot oferă tot ce este necesar pentru a administra vaccinul chiar acolo, așa că nu trebuie să mai mergeți la doctorul de familie, din nou!

Vaccinul poate fi administrat de către farmaciștii care au absolvit cursuri de pregătire postuniversitară, dacă acestea au fost organizate de către universități de medicină și farmacie, în perioada noiembrie-decembrie 2022. Lista farmaciilor unde se poate face vaccinul se actualizează constant, așa că cel mai bine este să întrebați medicul de familie, sau farmacia la care mergeți de obicei, unde vă este cel mai apropiat asemenea punct de imunizare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net